Stugvärdar i Luleå skärgård

Under vintern 1999/2000 har stor aktivitet ägt rum i Storviken på ön Kluntarna i Luleå Skärgård. Nya stugor har byggts, och gamla har renoverats. Arbetet stod färdigt lagom till midsommar och därmed hade Luleå Skärgård fått en ny, fräsch anläggning bestående av tre uthyrningsstugor, två bastur och ett naturrum.

Foto: Två av stugvärdarna sommaren 2000.

Precis som vid anläggningar i den svenska fjällvärlden har det på ön funnits stugvärdar, allt för att öka gästernas trivsel och för att anläggningen skall fungera på bästa sätt.

- Vi såg bland annat till att gästerna trivdes och att området var rent och fräscht! säger Lena Gustavsson, en av de åtta stugvärdarna.

Satsningen har gjort att även barnfamiljer kunnat ta sig ut och uppleva den unika miljö som skärgården erbjuder. Turbåten Favourite har trafikerat ön sex dagar i veckan och på så sätt ökat tillgängligheten ytterligare.

Stugvärdarna har jobbat i skift och därmed funnits på plats dygnet runt, boende i sin egna lilla stugvärdsstuga. De åtta stugvärdarna kommer från Friluftsgymnasiet i Luleå och hade stugvärdslivet som sommarjobb. Sommaren delades upp i perioder om fem dygn och 2-3 personer jobbade varje pass. Fisk har rökts, stugor har målats, golv har lackats, stränder har krattats och gäster har blivit guidade runt ön.

Satsningen på Kluntarna visade sig bli en succé med fullbokade stugor som resultat. Man har även märkt en tillströmning av båtfolk till gästbryggan i Storviken på ön. Bokningar ramlar som bäst in för kommande sommar, ännu en succésommar kanske?

Luleå 2000.

Din e-postadress:

Vad tycker du om artikeln?

-Mycket bra
-Bra
-Inte  bra

-För lång
-Lämplig
-För kort

-Följ upp


 

 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön