Tillbaka till sommaren!

Snö och vinter i all ära, men nu när takdroppet börjar höras, så börjar många snegla på sin båt. Snöskotern måste snart ställas av för säsongen och pjäxor och skidor hamnar i garderoben.

Det är nu man börjar titta ut mot havet, isen blir gråare och gråare och övergår snart helt i blått. Nu kommer flashbacks från förra sommarens turer till Hindersön, Rödkallen, Junkön, Kluntarna…. Ett stort + till dem som ser till att allting fungerar så fint på anläggningarna ute i skärgården!

Skärgård & Friluftsliv

Yngve Edström Göran Wallin Urban Larsson

Det är de som sköter kommunens anläggningar för friluftslivet i skärgården och på landbacken. De, i det här fallet är Luleå kommun Fritid, avdelning Skärgård/Friluftsliv. Arbetet med underhåll och förbättringar av skärgårdsanläggningarna pågår under hela året. Stugor, bryggor och farleder i skärgården är sånt de ser till att det fungerar. Men de finns inte bara ute i skärgården, på fastlandet sköts sjöar (med inplanterad fisk), skjutbanor, utomhusplatser och mycket annat.

Välkommen till Luleå skärgård

För att alla besökare i skärgården ska känna sig välkomna är det mycket som måste hållas i ordning. Ved ska köras ut, sopor ska till fastlandet, det ska finnas bra bryggor överallt och stugorna ska vara i perfekt skick. Alla ska känna sig välkomna vid besök i kommunens anläggningar.

Yngve Edström och Urban Larsson är skärgårdens scenarbetare. De ser till att alla anläggningar ute i skärgården är i perfekt skick när resenärerna anländer.

SGDJ Labyrint

M/S labyrint är en katamaran byggd i Finland 1996.

Till sin hjälp har de båten SGDJ Labyrint med vars hjälp transporter av material ut och in från skärgårdens olika öar kan ordnas. Det är bl. a ved som ska transporteras ut till skärgårdens alla grillplatser, byggmaterial till olika bygg- och renoveringsprojekt, förbrukningsmaterial, personal till de olika anläggningarna och sopor tillbaka till fastlandet.

En levande skärgård

Arbetet går ut på att göra skärgården mera tillgänglig, att underlätta för det rörliga friluftslivet. Ett samarbete med skärgårdens entreprenörer gör att det skapas bra förutsättningar för en levande skärgård.

Målsälsättningen är att få ett ökat antal boende på öarna, bättre kommunikationer med fastlandet och mellan öarna och att därigenom få fler företag, företrädesvis inom turistnäringen, etablerade i vår vackra skärgård. I uppdraget ingår även att marknadsföra och informera om skärgården som destination. Luleå skärgård ska bli känd så att fler människor kommer att besöka våra fina anläggningar.

Din e-postadress:

Vad tycker du om artikeln?

-Mycket bra
-Bra
-Inte  bra

-För lång
-Lämplig
-För kort

-Följ upp


 

 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön