15 minutes to everywhere -
Klubbviken Havsbad

Klubbviken Havsbad har en ny entreprenör. Det är Bengt Wikström som med hustru Kristna och sonen John som i företaget Top of the World Challenge har planer på att förvandla anläggningen till ett åretruntparadis för såväl utländska turister som lulebor.

- Det ska bli ett fint ställe, men absolut inte snobbigt, det ska finnas något för alla där, både för internationella gäster och vanligt folk. En långsiktig satsning där första målet är att göra Klubbviken Havsbad känt och omtyckt utflyktsmål i Luleå med omnejd. I nästa steg kommer övriga Sverige och Europa.

Idén att flytta till Luleå och Klubbviken kom när Bengt tittade på turism i England och upptäckte konceptet ”15 minutes to everywhere”. Närhet till vildmark, nattliv, shopping och flygplats.

- Allt detta kan vi erbjuda här på Klubbvikens havsbad - året om. Detta tillsamman med en längtan till hav och skärgård gjorde att beslutet togs. - Jag har kommit hem, säger Bengt, som tillsammans med hustru Kristina flyttar till Klubbviken.

- Till att börja med kommer vi att rusta upp befintliga anläggningar, restaurang, uteplatser, strandnära områden. Sedan kommer vi i samarbete med My Life att handikappanpassa anläggningen i den mån det är möjligt. Tanken är att alla, gammal som ung, ska kunna komma hit och trivas. Att för en överkomlig peng kunna ta del av skärgårdslivet

Vi går runt på Klubbviken Havsbad där det är full aktivitet. Trall har bytts ut och oljas in, nya utemöbler har införskaffats. I restaurangen har det mesta av den gamla inredningen rivits ut och ny är på väg in. Restaurangdelen kommer att ha tre olika menyer. En som kallas fullmeny i stora restaurangen, där maten tillreds av en mycket högklassig kock, en pubmeny som serveras i puben på övervåningen då är något enklare och en skrovmålsmeny.

- Oavsett var man väljer att äta kommer alla att erbjudas samma fina service - på Klubbviken Havsbad ska alla behandlas lika.

För båtburna besökare kommer marinan att fungera som vanligt. det finns tillgång till vatten och el och för dem som vill finns grillplatser att tillgå. Nytt för året är en Sjöboda- en kiosk i anslutning till badstrand och marina. Där kommer förutom traditionella kioskvaror hitta t ex badrumsartiklar och annat man kan ha missat eller fått slut på under färden. För er som tar turbåten ut och vill stanna över finns det möjlighet till övernattning i 5 st stugor, sammanlagt 20 platser. Stugorna är inredda för självhushåll och har 4 resp 6 bäddar. - Vi har redan förfrågningar, säger Bengt, så det är bäst att vara ute i tid om man vill ha plats. Målet är att vi på sikt ska kunna erbjuda 70 platser, men det beror på hur verksamheten utvecklas.

Sandöholkar på Klubbviken Havsbad

Förutom de 5 stugorna finns det 15 ”Sandöholkar”, små trästugor som transporterats från kommunens camping vid Skogsvallen. Dessa kommer att hyras ut säsongvis (jun-aug) för en billig penning.

Vad gäller övriga verksamheter på havsbadet så finns det planer att göra plats för en barnhage. En bevakad plats där föräldrar kan lämna sina adepter under uppsikt för ett slag. Bengt, som gammal rockmusiker, vill gärna se levande musik på Havsbadet. Det finns tankar om en visfestival här ute under sommaren, men det är forfarande bara en tanke. - Det är besökarnas önskemål som kommer styra utvecklingen av verksamheten, säger Bengt och fortsätter, jag säljer inte, jag hjälper kunden att köpa.

Din e-postadress:

Vad tycker du om artikeln?

-Mycket bra
-Bra
-Inte  bra

-För lång
-Lämplig
-För kort

-Följ upp


 

 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön