Bordet är dukat:
Skärgården är fortfarande öppen!

Hösten är en härlig tid med ren klar luft och mörka kvällar. Etter vår fantastiska sommar med värme dag ut och dag in är hösten i år en verkligen välkommen tid. Skärgårdens många entreprenörer har fortfarande verksamheten igång och för dig utan båt går det turbåtar ända fram till 22 september. Vi gjorde en liten rundringning för att få en lägesrapport.

Condor Shipping AB

Lennart Hennix hos Condor Shipping AB har i sommar trafikerat skärgården med M/S Ronja och går nu in i eftersäsongen med den mindre båten M/S Gajecha. M/S Gajecha har kapacitet för 12 personer och kommer att ta över från 16 augusti - 22 september.

Avgång S:a hamn varje fredag och söndag kl. 16.00. På fredagar går båten rutten S:a Hamn, Klubbviken, Junkön, Kluntarna, Småskär, Brändöskär, Hindersön, S:a Hamn. På söndagar är rutten S:a Hamn, Hindersön, Brändöskär, Småskär, Kluntarna, Junkön, Klubbviken, S:a Hamn.

Efter 22 september kan man chartra M/S Gajecha ända fram till isen lägger sig. Ronja kan chartras fram till 15 september.

Stuga att hyra på Småskär och Kluntarna

På öarna Kluntarna och Småskär har kommunen stugor till uthyrning. På Småskär finns en stuga som blev byggd i fjol och på Kluntarna finns tre stugor. Stugorna kan hyras året om. Mer information med bilder finns under vår avdelning "Öar i skärgården". I sommar har stugorna varit fullbokade. Nu på eftersäsongen finns det gott om lediga stugor.

Klubbviken Havsbad

Klubbviken Havsbad kommer i år att satsa på helårsturism. Stuguthyrning hela året med självhushåll. Önskar man att äta i restaurangen kan man boka plats. Förutom turbåtstrafiken kan transport ordnas med hjälp av Bengt Wikström på Klubbviken Havsbad. Mer information om Klubbviken Havsbad med bilder finns under vår avdelning "Öar i skärgården".

Brändö Konferens och Fritidsby

- har avslutat sommarens aktiviteter och är i full gång med konferanssäsongen. Det flesta av övernattningsplatserna är fulbokade under veckorna men vissa helger finns det platser lediga. Privatpersoner som önskar att hyra stuga kan boka in sig, men da med självhushåll. Restaurangen är stängt för säsongen. Till Brändö Konferens och Fritidsby kan man också komma landvägen med bil.

Jopikgården på Hindersön

- Jopikgården har semesterstängt några veckor från 7 september. Höstsäsongen är mer eller mindre fullbokad med konferensgäster. Vill du att besöka Jopikgården i höst, ta kontakt med Lotta för närmare information om övernattning och öppettider.

Laponia

- fortsätter med sina inbokade räkfrossor under september månad. De är vanligtvis fullbokade, men vilöl du följa med så boka plats. Som vanligt kan hon chartras av företag och föreningar. Mer information finns under vår avdelning ”Upplev Luleå Skärgård”.

Din e-postadress:

Vad tycker du om artikeln?

-Mycket bra
-Bra
-Inte  bra

-För lång
-Lämplig
-För kort

-Följ upp


 

 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön