Från trätält till sjöbodar:
Klubbviken Havsbad i ny miljö

En helt ny miljö öppnar sig på Klubbviken. De gamla trätälten som tidigare stod undagömda i skogskanten bakom uthyrningsstugorna på Klubbviken Havsbad har flyttas ner till vattnet. Nu står de där som små vackra sjöbodar alldeles vid inloppet till Sandöleden som leder in till Luleå.

De gamla trätälten har stått ute på Klubbviken Havsbad i många år och kommer ursprungligen från den gamla campingplatsen på Slottsvallen. Nu ska området användas till parkeringsplatser för besökande vintertid. 12 motorvärmaruttag skall monteras. Fryser isen till jul har Klubbviken Havsbad för första gången i historien öppet julhelgen för Lulebor. Då kommer man vintervägen ut till anläggningen med egen bil.

-Jag är otroligt nöjd med resultatet säger en lycklig Bengt Wikström när han tittar ut över de 14 små "sjöbodarna" som nu präglar infarten till Luleå.
-Detta innebär att vi kommer att få ett 20-tal nya bäddar, med enklare standard, för uthyrning. Stugorna kommer att målas upp. Nya fönster ska sättas in och mellan stugorna kommer hyresgästarna att få tilgång till grillplatser. Verandorna ska också bytas ut och ommålning sker interiört.

-Det går inte att komma närmare havet när du sitter i dessa stugor. Detta är ännu ett litet steg mot en öppen skärgård året runt berättar Bengt Wikström vidare.

Det med en öppen skärgård är något som Bengt tycker är viktigt. Han ägnar mycket tid till att hitta nya möjligheter för utveckling av aktiviteter som skall göra skärgården mer attraktiv året runt.
-I år har vi haft en fantastisk säsong med bra väder och mycke besök av både båtfolk och dom som har utnyttjat den fina möjligheten att åka med Stella Marina. Men säsongen är för kort här ute och redan i augusti minskar turbåtstrafiken drastiskt. Detta ger signaler till luleborna att säsongen är över och att skärgården stänger. För oss entreprenörer som önskar aktivitet här ute skapar det ett problem med att få ut större grupper av människor till anläggningen. Turbåtstrafiken borde vara igång till isen lägger sig för då ersättas av bil- och skotertrafik. Därmed får vi en öppen skärgård året om. Om då luleborna önskar ett sånt utbud frågar Bengt Wikström undrande.

Nästa projekt på gång är att få ut bredband till Klubbviken Havsbad. Förhoppningsvis kommer Internetanslutning att monteras i form av radiolänk redan i år. På sikt ska alla stugor samt de små sjöbodarna ha uttag för internet. Ett erbjudande också för de som önskar att arbeta en kortare period i ett annorlunda miljö men också med tanke på de många konferansedeltagare som har Internetanslutning som ett önskemål i sitt boende och mötesrum.

Din e-postadress:

Vad tycker du om artikeln?

-Mycket bra
-Bra
-Inte  bra

-För lång
-Lämplig
-För kort

-Följ upp


 

 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön