Sommaren 2003:
Nattavgift i skärgårdens hamnar

Sommaren 2003 kommer det att kosta att övernatta med båt i hamn i Luleå skärgård. Det är de mest besökta öarna som kommer att bli berörda. Under lång tid har vi här i norr varit priviligerade och sluppit dygnsavgifter.

Men nu är det slut. Enligt Göran Wallin vid Luleå kommun fritid ska de flesta större och mest besökta hamnarna i skärgården beläggas med nattavgift. Det kommer att kosta att ligga över natten i hamnarna på Kluntarna, Småskär, Junkön och Hindersön.

Nattavgift i skärgårdshamnar är inte någon nyhet. Både Luleå Segelsällskaps klubbanläggning på Liggskär och Klubbviken Havsbad har en längre tid tagit ut hamnavgift av sina övernattningsgäster. De som färdas i andra farvatten vet att det kostar att övernatta i gästhamnar. Enligt  Göran Wallin ska avgiften täcka några av de kostnader kommunen har för att hålla hamnarna och servicen på det nivån man har i dag men också kunna förbättra servicen ännu mer. Underhåll av bryggor, bastuanläggningar, grillplatser och soptömning kostar pengar.

Avgiften för att övernatta kommer att bli låg och för de som använder skärgården ofta ska man kunna köpa ett säsongkort för 200 kronor. På Småskär kommer en frivillig nattavgift på 40 kronor per natt att införas i form av en låda man betalar i. På Kluntarna tar stugvärdarna emot betalningen. På Hindersön kommer avgiften att vara den samma, 40 kronor per dygn. Jopik-gården kommer att administrera detta. Junkön kommer att dela in avgiften i två delar. 50 per dygn och 80 per dygn för de som önskar tillgång till el. Dusch och toaletter ingår i priset.

Årskorten kan du köpa på Båtliv Luleå:s egen Internetbutik eller på Turistbyrån.

Din e-postadress:

Vad tycker du om artikeln?

-Mycket bra
-Bra
-Inte  bra

-För lång
-Lämplig
-För kort

-Följ upp


 

 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön