Ny marina i Skellefteå

Den långa norrlandskusten berikas med en ny pärla till sommaren. En helt ny båtmarina av klass ska byggas upp i Kurjoviken, Skelleftehamn. Det är Skellefteåbaserade företaget Season AB som står bakom projektet.

”Båtlivet i Norrland får ett uppsving. Jag vet att det finns ett uppdämt behov och intresse. Det visar inte mint alla samtal vi fått sedan planerna blev offentliga”, menar Thomas Boström, vd för det nystartade bolaget.

”Visst finns det en grundläggande båttradition efter kustremsan, men båtturismen kan nog utvecklas ytterligare. I takt med att fler köper båtar utvecklas besöksmålen och så vidare. Vi hoppas förstås på en positiv utveckling.”

Tanken är förstås att den nya marinan ska vara startskottet för denna trend. Verksamheten har tre heltidsanställda som nu jobbar frenetiskt för att få ihop alla bitar innan säsongen drar igång på allvar.

”Vi märker redan nu att folk börjat se om sina båtar och även de som funderar på ny båt gör affär tidigt på året”.

På marinan ska inget saknas för båtentusiasterna. Självklart finns båtplatser och varm- och kallförvaring, men det blir också försäljning av både båtar och tillbehör.

”Vi är representant för Nimbus i norra Sverige. Vi har även skrivit avtal med HR båtar och på tillbehörssidan Gotthard, KG Knutsson och Raymarin. Och fler avtal kommer då verksamheten börjar snurra”, spår Thomas Boström.

Ytterligare en gren av verksamheten finns också i form av båtcharter och företagsevent.

Byggandet av marinan inleddes i mitten av mars och till sommaren kommer det mesta att stå klart på den 7 000 kvm stora tomten. Huvudbyggnaden på 700 kvm inrymmer naturligtvis en hel del. På nedre plan kommer det att finnas utställning, tillbehörsbutik, servicehall, lager och förvaringsutrymmen. På det övre planet byggs konferenslokaler och lokaler för båtcharterverksamheten.

Alla Norrlands båtentusiaster kan se fram emot en riktigt fin båtsäsong.

Din e-postadress:

Vad tycker du om artikeln?

-Mycket bra
-Bra
-Inte  bra

-För lång
-Lämplig
-För kort

-Följ upp


 

 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön