Bottenhavsregatta den 7,8,9,10 juli 2004
Seglarfest i Luleå

I juli i år inviteras Bottenhavets seglare till seglarfest i Luleå. Då ska Luleå Segelsällskap fira sitt 120 årsjubileum och bjuder in alla seglare i Bottenviken till en seglarfest under tre dagar. LSS står i år som arrangör av den över 80 år gamla Bottenhavsregattan som Bottenhavsseglarna varje år arrangerar tillsammans med segelklubbar i Bottenviken.

Bottenhavsseglarna är en samarbetsorganisation för alla klubbar längs kusten från Sundsvall i Sverige till Kristinestad i Finland. Kuststräckan runt Bottenviken omfattar i dag ca. 50 segelklubbar. Bottenhavsseglarna är en gammal organisation som varje år arrangerar Bottenhavsregattan. Bottenhavsregattan är den stora regattan som längst arrangeras här uppe i norr. Den första skrivelsen om Bottenhavsregattan är så långt tillbaka som till början av 1920 talet. Uppehåll har endast varit under sista världskriget. Sedan 70-talet har organisationen arrangerat regattasegling varje år och arrangemanget har växlat mellan finska och svenska segelklubbar. I fjol var det Wasa Segelförening som stod som arrangör och nästa år är det Kemi Segelsällskap som kommer att arrangera regattan.

Men i år är det Luleå Segelsällskap som är arrangör. Arrangemanget kommer att genomföras från LSS klubbstuga på Likskär och det kommer att bli sex bankappseglingar och en distanssegling (30NM). Programmet för seglingarna är nu klar och på kvällen onsdagen 7 juli går startskottet för den första seglatsen.

Din e-postadress:

Vad tycker du om artikeln?

-Mycket bra
-Bra
-Inte  bra

-För lång
-Lämplig
-För kort

-Följ upp


 

 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön