Sjöräddningen minskar

Trots den ovanligt varma sommaren 2003, med ett aktivt båtliv, minskade antalet sjöräddningsfall under året med 122 fall. Ett positivt tecken på att sjösäkerheten har blivit bättre till havs.

Totalt utfördes 946 sjöräddningsfall ifjol och i dem deltog Sjöräddningssällskapet med 733 räddningsbåtar. 120 människor räddades i överhängande sjönöd av Sällskapets räddningsbåtar under 2003.

Sjöräddningssällskapets drygt 100 räddningsbåtar undsatte totalt 1100 fartyg och 2400 människor i fjol. Antalet omkomna runt Sveriges kuster och Vänern, Vättern, Mälaren och Hjälmaren minskade med 40 procent, jämfört med året innan, till 22 personer under 2003.

Minskningen av antalet sjöräddningsfall kan bero på att båtägarna har blivit mer säkerhetsmedvetna ombord. Något vi märker på det stadigt ökande antalet medlemmar i Sällskapet. Ju fler medlemmar vi får desto fler stationer och större tillgänglighet kan vi ha.

Sjöräddningssällskapets viktigaste uppgift är förstås att rädda liv. Men som medlem har man som fritidsbåtägare en extra säkerhet då man hamnar i en nödsituation till sjöss i och med att Sällskapet finns där för att assistera. Detta har lett till ett ökat säkerhetstänkande bland båtfolket och vi kan tillsammans förebygga sjöräddning.

Bli medlem du också!

Din e-postadress:

Vad tycker du om artikeln?

-Mycket bra
-Bra
-Inte  bra

-För lång
-Lämplig
-För kort

-Följ upp


 

 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön