Norrbottnisk "Hurtigrutt"?


Montage

Nu ska turismen riktas mot skärgården. Det hela började med ett kuvert in till Luleå kommun fyllt med pengar. Med en handskriven mening, "Pengarna ska användas till planering av turism och rekreation i Luleå skärgård". Ingen avsändare fanns.

Men mer kan komma från EU:s strukturfonder lovar landshövdingen, Per-Ola Eriksson som också betonar att vi har en underbar skärgård.

Onsdagen den 29 november hölls ett möte med de norrbottniska kustkommunerna. Länsstyrelsen ska leda de norrbottniska kustkommunerna till att satsa på skärgården. Luleå kommer att bli handledare i samarbetet mellan kommunerna. Gemensamma projekt diskuteras redan. En "norrbottnisk Hurtigrutt" säger Per-Ola Eriksson om den sammanbindande båtförbindelse som kusten från Piteå till Haparanda skulle kunna ha.

Elva miljoner kronor är avsatta till bron över Tjuvholmssundet till Sandön. Det kan bli verklighet att cykla hela vägen ut till Klubbviken redan sommaren 2007.

Även turbåtstrafiken ut till skärgårdens öar kommer att öka en hel del mot tidigare år enligt kommunalrådet Karl Petersen. Han pratar också om våra fantastiska möjligheter med att kunna åka skidor i Riksgränsen ena stunden och några timmar senare äta midsommarlunch i skärgården.

Din e-postadress:

Vad tycker du om artikeln?

-Mycket bra
-Bra
-Inte  bra

-För lång
-Lämplig
-För kort

-Följ upp


 

 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön