Kungen besöker Hindersön den
3 juni 2007

På inbjudan från Hindersöns Hembygdsförening kommer Sveriges kung Carl XVI Gustaf att besöka Hindersön i Luleå skärgård den 3 juni 2007.

Hindersöns Hembygdsförening bildades år 2000 och föreningens uppgift är att slå vakt om historien och värna skärgårdsmiljön samt att arbeta för framtiden på ön. Under sommaren har föreningen tryckt den första årgången av tidningen "Hindersöns Allehanda" i vilken Hindersöns historia, nutid och möjliga framtid presenteras. I samband med att denna tidning trycktes framförde en av föreningens medlemmar, Elsa Östling 89 år (boende på Hindersön), en önskan om att Sveriges Konung skulle få ta del av tidningen.

Hindersöns Hembygdsförening tyckte detta var en god idé och skickade tidningen samt ett brev till Hans Majestät Kung Carl Gustaf. I brevet skrev de också att han var hjärtligt välkommen om han har vägarna förbi.

Hans Majestät Konungen tog dem på orden och meddelade den 15 november genom Hovintendent Hans Norlén att han gärna besöker Hindersön den 3 juni 2007.

Under besöket kommer Kungen att få information om skärgårdens natur, kultur och de insatser som gjorts och kommer att göras i framtiden. Landshövding P-O Eriksson kommer att närvara under besöket.

Din e-postadress:

Vad tycker du om artikeln?

-Mycket bra
-Bra
-Inte  bra

-För lång
-Lämplig
-För kort

-Följ upp


 

 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön