Bothnialoppets vandringspris utdelat


De vann ifjol och är sugna på att vinna igen, Mikael Ronnle och Lena
Edström vill gärna lyfta Bothnialoppets vandringspris igen.

Med bara tre veckor kvar till Bothnialoppet 2008 och nästa ett år sedan Bothnialoppet hade världspremiär har Bothnialoppets nyframtagna vandringspris delats ut till fjolårsvinnarna Mikael Ronnle och Lena Edström.

Fjolårsvinnarna Mikael Ronnle och Lena Edström har målet klart för sig, de vill gärna lyfta Bothnialoppets vandringspris igen.
- Klart man går för vinst, säger Lena Edström när hon håller i priset efter prisceremonin, och Ronnle nickar instämmande.

Både Lena och Mikael är ute och tränar på Luleås stadsbanan innan prisutdelningen och de verkar i fin form inför årets lopp.
- Det är lite synd att stadsbanan här i Luleå inte varit så lång i år men det är bra att den finns så man kan ladda inför loppet, jag är här och åker flera gånger i veckan, säger Mikael Ronnle som var först till Luleå i fjolårets lopp.

Priset
I samarbete med konstnärerna Sara Lindqvist och Hans Stenström, har Bothnialoppet tagit fram ett specialpris för evenemanget, ett vandringspris som kommer att ha alla vinnares namn ingraverat.
- Tanken från vår sida är att man ska gravera in alla vinnare, och när första sockeln är klar så får vi bygga på en sockel till, precis som man gör med Stanley Cup bucklan, säger Björn Dahlfors informationsansvarig för Bothnialoppet.


Sara Lindqvist och Hans Stenström är de två konstnärerna som arbetat med att ta fram priset.

Om arbete med projektet säger Hans Stenström:
- Det har varit väldigt spännande att jobba med priset, det är första gången vi jobbar i glas och visst har vi stött på lite problem men vi är nöjda med resultatet.
- Vi ville skapa ett speciellt pris, inspirationen har vi fått från två av loppets viktigaste element: is och skridsko, säger Sara Lindqvist, när hon presenterar idén bakom priset.

Din e-postadress:

Vad tycker du om artikeln?

-Mycket bra
-Bra
-Inte  bra

-För lång
-Lämplig
-För kort

-Följ upp


 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön