Luleå skärgårdsförening tar över bokning av förfallstrafik

Efter en skrivelse till Fritidsförvaltningen har Luleå skärgårdsförening tagit över bokningen av förfallstrafiken i skärgården.

Under en period på hösten och våren när isen varken bär eller brister och det inte heller går att köra båt måste skärgårdens bofasta åka svävare eller helikopter för att ta sig till och från sina bostäder på öarna.

Denna trafik har tidigare under åren bokats av Föreningsservice på Fritidsförvaltningen men i år ansökte Luleå skärgårdsförening om att få sköta detta. De anser att på grund av trafikens speciella förhållanden och karaktär är det angeläget att bokningen av trafiken görs från någon av de berörda öarna istället för från fastlandet.
Skärgårdsföreningen vill, i första hand under en tvåårsperiod, få överta bokningen av förfallstrafiken mot en ersättning som föreningen och Fritidsförvaltningen kommer överens om.

Arendet togs upp vid fritidsnämndens sammanträde den 15 oktober och det beslutades då att låta Luleå Skärgårdsförening mot en ersättning av Fritidsförvaltningen sköta bokningen av förfallstrafiken på prov i två år. Därefter hoppas skärgårdsföreningen att bokningen kan lämnas över till lämplig entreprenör.

Din e-postadress:

Vad tycker du om artikeln?

-Mycket bra
-Bra
-Inte  bra

-För lång
-Lämplig
-För kort

-Följ upp


 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön