Ny kiosk på Gråskälören skall öka trivseln

Tidligt på 80-talen byggde Luleå kommun en värmestuga på ön Stensborg strax utanför Luleå centrum. Stugan skulle vara ett alternativ till små båtar som hade behov för en plats att tillaga eller äta sin mat i eller som ett skydd mot väder och vind.

Båtarna på den tiden var inte lika ruffade som dagens båtar. I dag är båtarna större och behovet för värmestuga finns inte i samma utsträckning som tidigare.


Värmestugan när den stod på Stensborg.

På senare år har tyvärr stugan på Stensborg varit mycket utsatta för förstörelser. För några år sen tog Luleå Lions Club kontakt med kommunen i syfte att få ta över stugan på Stensborg och flytta den till Gråskälören. Enligt Mats Torstensson, president i Luleå Lions Club, fick man besked från kommunen att om inte förstörelsen upphörde kunde klubben ta över stugan.
Tyvärr fortsatte förstörelsen och 2007 fick Lions ta över värmestugan och under 2008 plockade klubben ner den och fraktade den över till Gråskälören. Här blev den uppbyggd igen och klubben renoverade stugan med bland annat tilläggsisolering och ett nytt tak.

I dag står stugan färdig ute på Gråsjälören inför vintersäsongen 2010 och är nu omgjord till kiosk. Lions gamla mobila korvkiosk får nu vika plats för en bättre permanent lösning. Från kiosken kan klubben erbjuda ökad trivsel både för gäster och klubbens medlemmar. Förutom korv, läsk, kaffe och go'bit utvidgar vi vårt sortiment med våfflor berättar Mats Torstensson till bottenviken.se. Som tidigare år håller klubben öppet under helgerna i perioden februari fram till säsongslut i april.

Din e-postadress:

Vad tycker du om artikeln?

-Mycket bra
-Bra
-Inte  bra

-För lång
-Lämplig
-För kort

-Följ upp


 

 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön