NY UTSTÄLLNING PÅ NORRBOTTENS MUSEUM:
Nya möten med skärgårdarnas människor

I somras visade Norrbottens museum Boris Erssons stora skärgårdsutställning med fotografier och berättelser om hans möten med kusternas och skärgårdarnas människor i Bottenviken och Kvarken. Utställningen blev mycket uppskattad av många besökare.

När utställningen stängde på grund av att en annan utställning var planerad i lokalerna, frågade museiledningen:
 - Intresset är stort. Skulle du vilja sätta upp utställningen igen senare i höst?
 - Javisst, svarade Boris. Men då vill jag göra något helt nytt och annorlunda. Jag vill inte upprepa samma sak en gång till.

Sagt och gjort: I den nya utställningen som invigs lördagen den 16 oktober klockan 13 med vernissage berättar Boris om sina möten med kustbygdernas människor och olika äventyr på havet med båten Måsen. Den nya utställningen bjuder på vackra bilder längs kusterna, en resa till Lofoten och sjösamerna som lever i fjordarna vid kusten, en vandring längs stranden av Luleälven i Svartöstaden där Boris lever sedan 30 år - och strömmingsfiske och älgjakt i Höga kusten. Och så blir det berättelser om smugglare, resor till Söderhavet och den fantastiska berättelsen om hur Sveriges första världsomseglande segelfartyg byggdes i Luleå. 
 Vernissagen arrangeras av Norrbottens museum i samarbete med Lindbergs konst och ram och Scandic Hotel i Luleå som Boris Ersson inreder med sina fotografier från skärgården. Utställningen på Norrbottens museum är ett smakprov på en ny vandringsutställning som Boris Ersson planerar tillsammans med Norrbottens museum som huvudman. Utställningen är redan bokad till kustmuséet i Rørvik i Norge och länsmuseet Murberget i Härnösand.

Samtidigt som utställningen visas på Norrbottens museum visas en helt ny sorts utställning om samma ämnen på biblioteket och Kulturens hus i Luleå. Det är ett "Sjömärke" med bilder och berättelser som är tänkt att finnas i ett nät ute i skärgårdar och längs kuster med bilder, spännande berättelser om livet i dag och förr vid kusterna.
 Under vernissagen berättar Boris Ersson om sina möten och seglingar, och så bjuds det på nåt att äta och dricka för hungriga sjöfarare.

Välkomna!

Norrbottens museum och Boris Ersson.
Kontakt: boris.ersson@gmail.com eller 070-3587711

Din e-postadress:

Vad tycker du om artikeln?

-Mycket bra
-Bra
-Inte  bra

-För lång
-Lämplig
-För kort

-Följ upp


 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön