Spårsändare sprängde liga

En lyxbåt med ett värde på 2 miljoner kronor, av märket Baja 35 outlaw, som stals i Skåne i somras kom snabbt till rätta. Polisen fick larm ifrån ägaren mitt i natten, efter larm ifrån den monterade spårsändaren, och kunde stoppa tjuvarna redan en timma efter stölden. Två män greps och häktades för grov stöld.

Tjuvarna hade använt utrustning för att störa ut GPS-trackern, men misslyckats. Båten stals liggande på sin trailer, och Polisen kunde ta dem på bar gärning med trailer och båt på släp, med hjälp av exakta GPS- positioner ifrån trackern.

Förundersökningen pekar nu på att en liga ligger bakom stölden och Åklagarkammaren i Kristianstad förbereder åtal. Det här är inget brott som två personer gör själva utan det finns en organisation bakom. Organisationen består av fyra eller fem personer och de är misstänkta för grov stöld, säger Christofer Ramkvist, som är åklagare.

Ägaren är mycket tacksam över att ha skyddat båten med spårutrustningen som larmade då den förflyttades. Han har i samråd med försäkringsbolag och Polis vidtagit ytterligare åtgärder för att kunna upptäcka stöldförsök innan brott ens påbörjas – om nu olyckan skulle vara framme igen.

Info: www.axtech.se

2011-11-14

Din e-postadress:

Vad tycker du om artikeln?

-Mycket bra
-Bra
-Inte  bra

-För lång
-Lämplig
-För kort

-Följ upp


 

 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön