Vill du må bättre? Köp en båt!

Dagens svenskar är mer intresserade av hälsofrågor än någonsin tidigare. Är det bättre att äta enligt GI eller LCHF? Hjälper yoga mot huvudvärk? Går det att få personlig tränare som löneförmån? Men det finns en stor grupp svenskar som på egen hand upptäckt en effektiv metod att må bättre: skaffa båt. Om du inte har möjlighet att köpa en egen, se då till att du får vistas på sjön lite då och då.

Enligt Transportstyrelsens båtlivsundersökning häromåret tycker 75 procent av Sveriges båtägare att livet till sjöss påverkar deras hälsa mycket eller ganska positivt. Det handlar om frihetsupplevelsen och naturupplevelsen, men också om möjligheten till tystnad och lugn ute på vattnet. Och även de som saknar båt håller med – 57 procent av dem tror att båtliv är positivt för hälsan.

– Båtar har traditionellt varit ett manligt område, men vi ser tydligt att alltfler kvinnor blir intresserade. De kanske inte är ute efter snabba båtar i första hand, utan av båtliv som ett sätt att må bra både för dem själva och för hela familjen, säger Thomas Sandberg som är projektledare för Stockholmsmässans stora båtmässa Allt för sjön.

Även när det gäller att bedöma det egna hälsotillståndet syns skillnaden mellan båtfolk och andra tydligt. Bland icke båtägare uppskattade 79 procent att de hade god eller mycket god hälsa, medan motsvarande siffra för båtägare var 87 procent.

– Som båtägare är man mer ute i naturen med alla de positiva effekter det för med sig, men det gör också att man rör på sig mer. Ett smidigt sätt att få både naturupplevelser, frisk luft och motion som hela familjen gillar, säger Thomas Sandberg.

Publicerad: 2012-02-20

Din e-postadress:

Vad tycker du om artikeln?

-Mycket bra
-Bra
-Inte  bra

-För lång
-Lämplig
-För kort

-Följ upp


 

 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön