Bogsering på sjön dyr affär

I fjol kontaktade 1 432 båtägare Sjöassistans för att begära asisstans. Men fler än var fjärde saknade försäkring som täcker bogsering.– En normal bogsering kan kosta så mycket som 16 000 kronor. Uppmaningen är därför självklar – se över ditt försäkringsskydd så att assistans ingår i din båtförsäkring, säger Jens Johansson, vd för Sjöassistans ägarbolag NMSS.

Merparten av de båtägare som förra året sökte hjälp med bogsering från Sjöassistans hade någon form av assistansförsäkring, antingen hos Sjöassistans eller hos ett försäkringsbolag. Men 392 båtägare, en dryg fjärdedel, hade det inte. Av dessa var det 179 som beslutade att anlita assistans.

– Det visar att fler än 200 båtägare avstod från en assistans som de egentligen behövde på grund av kostnaden. Förutom att det försämrar sjösäkerheten markant, så tar det bort en del av glädjen och det positiva med båtlivet om man inte kan få hjälp utan att bli ruinerad, säger Jens Johansson, vd för Sjöassistans ägarbolag NMSS.

Om man som båtägare plötsligt behöver hjälp till sjöss, men saknar försäkring, kan det bli en dyrköpt erfarenhet. Kostnaden för den vanligaste typen av bogsering kan bli så hög som 16 000 kronor. Den utgiften får en båtägare utan assistansförsäkring betala helt ur egen ficka. Något som kunde ha undvikits med rätt försäkringsskydd.

– Dagens moderna båtar och dess utrustning kräver helt andra resurser och kunskaper än tidigare i händelse av skada eller haveri. Ju fortare en båt och dess besättning kan få assistans, desto lägre blir kostnaderna för alla och tryggheten ökar. Därför uppmanar jag båtägare att se till så att de har en assistansförsäkring, säger Krister Ek, vd för Nordisk Yacht Assurance, som har lång erfarenhet av besiktning och reglering av båtskador.

Info: www.sjoassistans.se

Publicerad: 2012-05-03

Din e-postadress:

Vad tycker du om artikeln?

-Mycket bra
-Bra
-Inte  bra

-För lång
-Lämplig
-För kort

-Följ upp


 

 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön