Följ isbrytarna i realtid

Nu går det att följa de svenska och finska isbrytarna i realtid. På balticice.cloudapp.net finns alltid uppdaterad information om var isbrytarna befinner sig och vilka fartyg som till exempel assisteras eller bogseras.

Den som vill följa isbrytarnas arbete kan nu använda sig av http://balticice.cloudapp.net. På sidan presenteras information om vilka fartyg som de svenska och finska isbrytarna assisterar, bogserar, övervakar eller dirigerar. Dessutom går det att se vilka handelsfartyg som respektive isbrytare planerar att ge assistans samt isbrytarnas planering för besättningsbyte och bunkring.

Gällande och aviserade trafikrestriktioner samt en kortfattad redogörelse över issituationen, isbrytarnas verksamhetsområde och annan viktig information för vintersjöfarten hittar du på Sjöfartsverkets webbplats.

Ymer, Atle och Ale säkrar framkomligheten

Årets vintersäsong inleddes med kraftig istillväxt och vintersjöfartens framkomlighet säkras därför av tre av Sjöfartsverkets isbrytare. I Norra Bottenviken passar Ymer trafiken tillsammans med de finska isbrytarna Kontio och Otso. Några dagar före nyår sattes även Sjöfartsverkets Atle in för att bryta isen i Norra Bottenviken. I Norra Kvarken är det Ale som säkerställer att fartygen tar sig fram genom isen.

Sjöfartsverket räknar med snabb istillväxt

Den kalla inledningen på årets vinter har nu avstannat lite grann, och sydliga vindar har pressat Bottenvikens istäcke norrut. För närvarande är det inte aktuellt att sätta fler isbrytare i arbete, men Sjöfartsverkets isbrytarledning räknar med ny och snabb istillväxt så snart kylan återvänder.

Publicerad: 2013-01-02

Din e-postadress:

Vad tycker du om artikeln?

-Mycket bra
-Bra
-Inte  bra

-För lång
-Lämplig
-För kort

-Följ upp


 

 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön