Båtmässan i Göteborg storsatsar på segling!


Stort intresse av Kvinnorna på Båtmässan 2012. / Svenska Mässan. Foto: Jorma Valkonen/ Svenska Mässan

Ännu fler ska segla, ännu mer! Båtmässan älskar segling och nu startar man ett långsiktigt samarbete med ett tiotal ledande svenska segelbåtsimportörer och båtbyggare.

Målet och ambitionen är att visa seglingens alla fördelar. Redan på den kommande Båtmässan 2-10 februari 2013 märks ett ökat utbud och större fokus på segling.

Det nya samarbetet mellan Båtmässan, segelbåtsimportörer och båtbyggare är färskt och den 8 januari sätter "seglargruppen" sig ner för att dra upp riktlinjer angående hur man ska jobba för att öka seglingsintresset i Sverige.
– Jag är oerhört glad och nöjd över att vi kan jobba tillsammans året runt. Fler hjärnor och fler röster ger ett bättre genomslag. Och segling är värt att lyfta. Det är både en sport och en upplevelse, det är miljövänligt och på sjön får vi den exklusiva eftertraktade tystnaden som så många av oss söker, säger Bengt Wallin, ansvarig för Båtmässan.

Ett av de företag som ingår i det nya samarbetet är Lidköping Båtsnickeri som bland annat bygger segelbåtar av märket Swedestar Yachts.
– Vi vill presentera segling på ett silverfat och verka för att den kommande generationen ska få härliga seglarupplevelser. Båtmässan är ett perfekt tillfälle att visa upp sig på, säger Håkan Bengtsson, manager på Swedestar som har en båt nominerad till Årets båt som utses på Båtmässan.
– Ja, det är vår nya segelbåt Swedestar 415 som fått oerhört fina omdömen i tester och som premiärvisas inomhus på Båtmässan.

Även Anders Johansson på Bryggan i Västsom importerar den tyska segelbåten Hanse, ser fram mot att få jobba med att marknadsföra segling som företeelse.
– Hos en del finns en uppfattning att segelbåtar är trånga och opraktiska. Det kan inte bli mer fel. Dagens segelbåtar är rymliga och komfortabla med moderna hjälpmedel, inte som det var på 70-talet. Idag finns det självslående fockar, elektriska ankarspel och segel som är enkla att hissa vilket gör att en liten besättning lätt kan segla även större båtar. Vi vill visa praktiskt på Båtmässan hur dagens segelbåtar kan se ut och att man bor lika komfortabelt i en modern båt som i hemmet.

Båtmässans satsning på att lyfta segling innebär dels fler båtar på plats, dels olika scenprogram om och för seglare. Man bygger dessutom en "seglingsbar" där man kan ta sig något att dricka och planera för kommande äventyr. Inspiration kan fås med råge från Stora Scen där temat är "Förverkliga dina drömmar". Även här ligger fokus på segling, exempelvis med tjejteamet från SCA i Volvo Ocean Race, den legendariske långfärdsseglaren Sven Yrvind, Tjörn Runt som fyller 50 år och att Stjärnbåten firar 100.
– Vi vill inspirera och visa upp seglingens enkelhet och många fördelar. För den som vill förverkliga sin dröm att komma ut på sjön är segelbåten ett perfekt alternativ, säger Bengt Wallin.

Publicerad: 2013-01-12

Din e-postadress:

Vad tycker du om artikeln?

-Mycket bra
-Bra
-Inte  bra

-För lång
-Lämplig
-För kort

-Följ upp


 

 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön