Världspremiär Agapi 750

Agapi 750 är en banbrytande båtupplevelse som tar sina ägare längre och snabbare för lägre kostnad än någonsin tidigare. Båten är den första lättviktsbåt med kolfiberförstärkt skrovkonstruktion som byggts för en större marknad. Med ett lätt och styvt skrov har Agapi 750 en unik kombination av prestanda och bränsleekonomi, den drar därför väsentligt mindre bränsle än sina närmaste konkurrenter vilket glädjer både natur och plånbok.

Agapi 750 är i grunden en RIB (Rigid Inflatable Boat). Det gör den kul, säker och enkel i alla väder och hastigheter. Tuberna tillverkas i Orca 866-material vilket är samma kvalitet som används militärt över hela världen. Fördelen med en RIB visar sig inte bara i högre hastigheter utan även när det är dags att lägga till då tuberna agerar som en stor fender.

Den låga vikten gör att Agapi 750 enkelt kan transporteras med en bil ner till en Audi A3:s storlek och att det räcker med vanligt B-körkort. Trots en kabin med fyra sovplatser och bekvämligheter för såväl dagturer som övernattningar är Agapi 750 lika lätt att sjösätta som en vattenskoter. Den kan enkelt förvaras på trailer för alla som vill slippa båtplats, bottenfärg och dyr vinterförvaring. Det innebär också att Agapi 750 på ett sätt som ingen annan båt i motsvarande storleksklass, kan följa med sin ägare för att upptäcka nya vatten både inom och utanför Sverige.

Agapi är elegant och modern svensk design som är funktionell och smart i varje detalj. Med sin mångsidighet, exceptionella prestanda och låga driftskostnad är Agapi 750 idealisk även för pendlare och professionella användare. Genom smartare produktion och logistik har den totala ägandekostnaden kunnat pressas ned med mer än 30 % jämfört med närmaste jämförbara båt.

Agapi 750 innebär inget mindre än ett nytt gränslöst båtägande som tar ut en ny kurs i svenskt båtliv.

Peder Asplund, VD för Agapi säger; "Enligt en undersökning gjord av Sweboat är en ny typ av båtägare på väg att växa fram, en ny generation som delar kärleken till vatten och hav med den äldre men som vill ha ett enklare och roligare båtliv.

De, eller egentligen bör jag säga vi, vill hinna med så mycket som möjligt under vår lediga tid. Det ställer nya krav på både båten och båtägandet där enkelhet kombinerat med större möjligheter att uppleva blir allt viktigare. Vi är även mer miljömedvetna än tidigare generationer.

Agapi 750 är svaret på dessa nya krav och vi är enormt glada över att kunna presentera denna båt och dela vår vision om ett roligare och enklare båtliv. Med Agapi 750 sätter vi helt enkelt en ny kurs för båtlivet."

Om företaget

Agapi Boating AB är ett svenskt bolag grundat 2006. Vår vision är att skapa en helt ny typ av båtliv med fokus på frihet, enkelhet och miljövänlighet. Med lanseringen av Agapi 900WA år 2010 började vi ta ut en ny kurs för svenskt båtliv och vi tilldelades utnämningen "Rookie of the Year" av en av Sveriges ledande båttidningar. Idag ägs Agapi av majoritetsägarna Alejandra Levinas Asplund, ansvarig för marknadsföring och administration, samt Peder Asplund, VD. I styrelsen och bland övriga delägare märks en rad kända profiler inom både båtvärlden och svenskt näringsliv.

Publicerad: 2013-02-15

Din e-postadress:

Vad tycker du om artikeln?

-Mycket bra
-Bra
-Inte  bra

-För lång
-Lämplig
-För kort

-Följ upp


 

 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön