Istillväxten har stannat av

Det kraftfulla högtrycket som hållit sitt grepp över landet under en längre tid håller nu på att tyna bort. I samband med detta stiger nu temperaturerna något och istillväxten är även i de norra farvattnen över för denna säsong.

Istillväxten har stannat av men trots det är ismängden i norr fortfarande i stort oförändrad och assistansbehov föreligger till samtliga hamnar i Bottenviken. Prognostiserade ökande vindar från syd och sydväst i början på nästa vecka kommer att innebära att isfältet sätts i rörelse och att det uppstår ispress, framförallt i de nordliga och östra farvattnen.

Under veckan som gått har NORDICA, efter en kort men intensiv säsong, återgått till Helsingfors, ALE har också avslutat sin verksamhet i norr i samband med att de lämnade Gävlebukten i slutet av veckan. Hjälpisbrytaren BONDEN har återgått till Göteborg efter sitt uppdrag i Vänern.

ATLE, FREJ, ODEN, URHO och KONTIO fortsätter att assistera trafiken i de mellersta och norra delarna av Bottenviken medan YMER, OTSO och SISU sköter om trafiken i södra Bottenviken och Norra Kvarken. ZEUS är kvar på Bottenhavet och SCANDICA fortsätter att säkra trafiken på Vänern.

Publicerad: 2013-04-12

Din e-postadress:

Vad tycker du om artikeln?

-Mycket bra
-Bra
-Inte  bra

-För lång
-Lämplig
-För kort

-Följ upp


 

 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön