Liv och rörelse i Lövskärs fiskehamn

I vackert höstväder med strålande solsken ankommer fiskebåtarna Lövskärs fiskehamn från dagens ljöjfiske ute på Bottenviken. Samtidigt närmar sig slutet för på säsongen för fritidsbåtarna. När jag besökte hamnen i eftermiddags var det fullt av aktiviteter både bland fiskebåtar och fritidsbåtar.

Bilar med båtsläp stod i kö för att ta upp sina fritidsbåtar och på fiskebryggan låg fiskebåtar fulla med löja som var på väg in till klämning och rensning. Skränet från fiskmåsar och tärnor hördes på lång väg:
- Kraa! Här finns det löja! Krrraa!

Ljöjfisket i våra fiskevatten är i full gång sedan den 20 september och pågår fram till i slutet av oktober. Fiskarna åker ut vid fyratiden på morgonen och kommer in med fångsten vid klockan fyra-fem på eftermiddagen. Alla vi pratade med var nöjda med både fångst och väder.
En långtradare lastade skräpfisk som skulle till Finland som mat till minkfarmar. Föraren skrattade när jag tyckte det luktade fisk över hamnen. Han berättade att han var allergisk mot fisk och hoppades att han inte blev sjuk av stanken!

I hamnen var det stundtals kö vid båtupptagningsplatsen men många fritidsbåtar finns ännu kvar i sjön. Väderprognosen ser bra ut för hela veckan och kanske hoppas många på en sista tur innan man tar upp båten för säsongen. En strålande säsong går mot sitt slut och för många har det varit ett långt och fantastiskt båtår. Min första båttur startade den 16 april och får jag en båttur till så har min båtsäsong varat i 6 månader. Det är inte illa så långt uppe i Bottenviken!

Publicerad: 2014-10-02

Din e-postadress:

Vad tycker du om artikeln?

-Mycket bra
-Bra
-Inte  bra

-För lång
-Lämplig
-För kort

-Följ upp


 

 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön