Ny generaldirektör på Kustbevakningen

Idag tillträder Lena Jönsson som ny generaldirektör och myndighetschef för Kustbevakningen. Hon efterträder Judith Melin som i samband med detta går i pension.

Lena Jönsson som är född 1958 började som överdirektör för Kustbevakningen i december 2013. Innan Kustbevakningen har hon bland annat arbetat som generaldirektör för Fortifikationsverket, verket för Förvaltningsutveckling (Verva) och chef för lotteriinspektionen. Lena Jönsson har även varit statssekreterare i Försvarsdepartementet och känner sedan tidigare till Kustbevakningens verksamhet.

- Jag är stolt över uppdraget att ta över en välskött myndighet efter Judith Melin, säger Lena Jönsson.

Nyligen har Sverige fått en ny regering och inriktningen är att Kustbevakningen ska byta departementstillhörighet från Försvarsdepartementet till Justitiedepartementet.

- Jag ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med regeringskansliet. Inom några veckor presenteras budgetpropositionen och med det får vi besked om myndighetens framtida ekonomi, säger Lena Jönsson.

Kustbevakningen har i budgetunderlagen sedan 2009 påtalat att det kommer att uppstå en obalans mellan verksamhet och ekonomi under 2015–2016 och framåt. År 2016 kommer det att saknas 133 miljoner kronor för att kunna upprätthålla nuvarande beredskap och övervakning. Tidigare försvarsminister Karin Enström meddelade innan valet att Kustbevakningen skulle tilldelas ett ökat anslag i höstens budgetproposition för att skapa en balans i verksamheten.

Foto: Johnny Åberg, Kustbevakningen

Publicerad: 2014-10-14

Din e-postadress:

Vad tycker du om artikeln?

-Mycket bra
-Bra
-Inte  bra

-För lång
-Lämplig
-För kort

-Följ upp


 

 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön