Biltema Foundation donerar 1 miljon euro till arbetet med att bekämpa Ebolaviruset

Biltema Foundation har bidragit med 1 miljon euro till Läkare Utan Gränser. Pengarna kommer att omedelbart användas för medicinska hjälpinsatser i de mest drabbade områdena av Västafrika.

Vi ansluter oss till de andra stora företagen som valt att bidra till kampen mot en fortsatt spridning av Ebola. Detta är en omfattande kris som kräver ytterligare resurser omedelbart. Man befarar nu att viruset sprids snabbt ytterligare både inom de länder som redan har drabbats men också att det sprids till flera andra länder. Många familjer har redan fått lida av denna ofattbara tragedi.

Vi donerar pengarna till Läkare Utan Gränser som redan är på plats i de värst drabbade områdena. De har redan behandlat många patienter med goda resultat. Vår avsikt med bidraget är att möjliggöra det fortsatta arbetet men också att stödja det ökade behovet i takt med att situation förvärras och sprids till andra länder.

Biltema Foundation har därför omedelbart svarat på FNs och de stora internationella hjälporganisationernas begäran om ekonomisk hjälp. Vi har redan överfört 1 miljon Euro till Läkare Utan Gränser, som redan från starten av utbrottet av Ebola har funnits på plats i de mest utsatta områdena i Afrika med såväl läkare, sjuksköterskor och annan personal. Pengarna ska användas till sjukvårdsutrustning, mediciner och andra förebyggande åtgärder.

Om Biltema Foundation

"Biltema Foundation har även tidigare gjort stora donationer i samband med omfattande katastrofer som den för ett år sedan på Filippinerna. Biltema Foundation stödjer också flera andra stora hjälpinsatser i ett antal andra länder. Det är en självklarhet för oss att vi nu bidrar till att hjälpa så många människor som möjligt som nu drabbats av Ebola" säger Biltemas grundare, Sten-Åke Lindholm, som är styrelseordförande i Biltema Foundation.

Publicerad: 2014-10-19

Din e-postadress:

Vad tycker du om artikeln?

-Mycket bra
-Bra
-Inte  bra

-För lång
-Lämplig
-För kort

-Följ upp


 

 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön