Garmins första navigator i klockformat med detaljerad karta

Garmin presenterar nu epix – Garmins första handledsburna navigator med detaljerade karta för outdoor-entusiaster, epix har en 1,4” högupplöst färgskärm, förinstallerad topografisk karta på 1:100 000 över Europa och 8 GB inbyggt minne.

– För första gången har vi gjort det möjligt att ta alla funktioner i en handburen enhet och stoppa in dem i en enhet som får plats på handleden, säger Martin Resch, produktchef för Garmin Outdoor.

– Garmin är redan marknadsledande inom bärbara GPS:er och vi är glada att få ta navigering till en ny nivå genom att lägga in kartor och smarta funktioner i en klocka som klarar de mest påfrestande förhållanden.

Handsfree Navigation

epix har en 1.4” pekskärm i färg som du kan svepa med fingret över för att komma åt kartor och andra funktioner. En topografisk karta på 1:100 000 är förinlagd och det ingår ett års gratis prenumeration på BirdEye’s satellitbilder. Vill du ha ytterligare detaljerade kartor finns det 8 GB inbyggt minne som du kan använda till Friluftskartan topografi, City Navigator® vägkartor med turn-by-turn, eller BlueChart® g2 sjökort. epix är vattentät ner till 50 meter och har en batteritid på upp till 24 timmar i GPS-läge, 50 timmar i UltraTrac-läge och 16 veckor i klock-läge.

epix har den nya EXO™-antennen som stödjer både GPS och GLONASS, vilket ger både snabbare och förbättrad positionering. Med epix kan du spara och navigera till sparade platser, skapa rutter och hitta tillbaka längs dina tidigare spår.

Klockan är utrustad med automatiska kalibreringssensorer som ger dig information i realtid direkt på din handled. Höjdmätare ger höjddata för att exakt följa din stigning, medan barometern kan användas för att förutsäga väder. Den 3-axlade elektroniska kompassen hjälper dig att hålla din kurs oavsett om du är i en djup grotta eller i skogen.

Sportfunktioner

Förutom navigationsfunktionerna är epix också en fullfjädrad fitness-klocka. Med olika profiler för löpning, cykling, simning, skidåkning, trailrunning, och inomhusträning visar epix distans, tempo, hastighet, kaloriförbrukning och mycket mer. När klockan är ihopkopplad med ett pulsband1 mäter den din syreupptagningsförmåga (VO2Max), kadens, vertikal svängningsrörelse och markkontakttid. epix beräknar även återhämtningstiden efter ett intensivt träningspass och förutspår tider när du tävlar.

Smart uppkopplad

Förutom att vara en imponerande navigator och sportklocka är epix också en uppkopplad klocka. Ihopkopplad med din kompatibla smartphone2 får du Smarta notiser i din epix och ser meddelanden, mail och vem som ringer direkt på din handled när telefonen ligger i din ryggsäck. Du kan också enkelt spara och dela dina aktiviteter genom automatisk överföring till Garmin Connect, via WiFi eller Garmin Connect Mobile App via Bluetooth®. Och vill du visa dina vänner och familj var du är kan du låta dem följa dig i realtid med LiveTrack.

Med ConnectIQ, kan epix anpassas helt för att passa dina personliga behov. ConnectIQ är den första öppna plattformen där tredjepartsutvecklare kan skapa applikationer för Garmin-produkter. Genom ConnectIQ-butiken på Garmin Connect Mobile App kan du ladda ner anpassade appar, widgets, datafält och skärmutseenden för att göra din epix ännu smartare.

epix fungerar också som en trådlös fjärrkontroll för Garmin VIRB® actionkameror. Via ANT+, kan du starta och stoppa inspelningen och ta stillbilder direkt ifrån din handled. Förutom pulsmätare är epix kompatibel med en mängd andra ANT+™ tillbehör såsom tempe™ temperatursensor, fart- och kadenssensor och Vector™ kraftmätare.

epix beräknas finnas tillgänglig i mars 2015 till ett rekommenderat cirkapris på 4 799: -

För mer information besök www.garmin.se

1 pulsband säljs separat.

2 Exempel på användbara telefoner är: iPhone® 4S & senare, Android ™ 4.3, Galaxy S3 eller senare, Galaxy Note 3, HTC One, telefonen måste vara Bluetooth Smart. Se Garmin.com/BLE för en lista över kompatibla telefoner.

Publicerad: 2015-01-13

Din e-postadress:

Vad tycker du om artikeln?

-Mycket bra
-Bra
-Inte  bra

-För lång
-Lämplig
-För kort

-Följ upp


 

 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön