Inga isvägar i sikte

Mycket snö och milt väder sätter trolig stopp för alla isvägar i Luleå skärgård. Det behövs kyla för att gå ut med tyngre maskiner på isen och följe 10-dygnsprognosen för Luleå är det inte mycket kyla på gång.

I dag var jag ute vid Hindersöstallarna och flygfilmade isarna och skoterlederna från stallarna. Snart är vi i mars månad och blir det ingen plogning innan dess ser det ut till att vi får ett förlorat isvägsår i Luleå skärgård.
Den senaste tidens snöfall har gjort att isens tillväxt hindras. Mätningarna av isen på Hindersöfjärden i början av februari, visar på en istjocklek av omkring 30 centimeter. Isvägen till Sandön som brukar vara den första att öppnas kommer troligen inte att öppnas alls i år. Hur det blir med isvägarna till Hindersön och Storbrändön återstår att se. Isvägen Kallaxön lider samma skjebne och kommer troligen inte att öppnas i år.

Skoterlederna är öppna

Skoterlederna är däremot öppna. Lederna till Hindersön, Långön och Stor-Brändön är utmarkerade. Också leden vidare ut till Småskär från Långön är utmarkerade. Under veckan kommer trolig leden från Stor-Brändön och vidare ut till Kluntarna att vara markerade. När man kommer till Hindersöstallarna tar man vänster led (1) om man skall ut till Hindersön. Höger led (2) till Långön (Småskär) och Stor-Brandön (Kluntarna).

I dag var det blött mitt ute på Hindersöfjärden. Isarna är säkra och håller ca 30 cm. Isarna ut till Kluntarna håller ca 20-25 cm.

Publicerad: 2015-02-10

Din e-postadress:

Vad tycker du om artikeln?

-Mycket bra
-Bra
-Inte  bra

-För lång
-Lämplig
-För kort

-Följ upp


 

 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön