Nytt besöksmål i Luleå!

Äntligen får båtfolket i Luleå ett nytt besöksmål! Ett besöksmål med närhet till teater, kulturhus och shopping och där du kan segla nästan in på krogen. Ett skyddat läge med kvällssol mitt inne i Luleås kulturcentrum.

Vi snackar om Norra Hamn som fram till nu inte har haft gästplatser för fritidsbåtar. Det har länge varit ett önskemål från båtfolket att få fler gästplatser i centrala Luleå. Speciellt fler gästplatser för fritidsbåtar i Norra Hamn som idag närmast ligger tom. Norra hamnen har mycket att erbjuda med sitt skyddade läge med kvällssol helt inne i Luleås kulturcentrum.

Tyvärr kan vindar från norr vara besvärliga utan vågbrytare. Men Norra Hamn kan bjuda på mycket. Här finns det närhet till teater, kulturhus och shopping. Det är inte många städer där man kan segla ända in i centrum.
Nu får äntligen Norra Hamn en brygga för fritidsbåtar. Per Hägglund, skärgårdssamordnare på Luleå kommun berättar till Bottenviken.se att till sommaren 2015 kommer en 100 meter besöksbrygga att anläggas i Norra Hamn. Bryggan kommer att fungera som en möjlighet för båtfolket att ligga upp till ett dygn med sina båtar. Bryggan kommer däremot inte att fungera som en gästhamn då ingen service i form av el, vatten och liknande kommer att finnas.

Vill man stanna längre i stan med sin båt och ha tillgång till servicehus hänvisas man till Ettans Båthamn i Södra Hamn. Men detta är en bra start för att skapa mer liv och rörelse i en annars så lugn hamn. Snart kan vi verkligen kalla Luleå för en sjöstad!

Alla bilder är från 2005 då Bottnia Eskader besökte Norra Hamn i Luleå på väg från Piteå till Uleåborg.

Publicerad: 2015-03-12

Din e-postadress:

Vad tycker du om artikeln?

-Mycket bra
-Bra
-Inte  bra

-För lång
-Lämplig
-För kort

-Följ upp


 

 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön