Segelbåtar anpassas inför ny lag

Många Linjettseglare är väl förberedda och har anpassat sina båtar inför lagen om toalettavfall som träder i kraft 1 april.

Från den 1 april är det förbjudet för fritidsbåtar att släppa ut toalettavfall till vattnet. Förbudet gäller i hela Sveriges sjöterritorium. Syftet är att minska utsläppen av fosfor och kväve till våra svenska vatten.

På Rosättra Båtvarv utanför Norrtälje har man anpassat många äldre segelbåtar de senaste åren. För standardbyggda Linjetter finns ett färdigt koncept med måttanpassade tankar.

- Egentligen har vi varit redo sedan slutet av 90-talet, Rosättra Båtvarv anpassade redan då nyinstallerade toatankar efter gällande CE-regler med sugtömning säger Fredrik Svensson på Rosättra Båtvarv.

Det är de äldre modellerna Linjett 30 och Linjett 32 från 1970- och 80-talet samt Linjett 35 från början av 90-talet som behöver uppdateras. Just nu är vårarbetet i full gång och endast enstaka segelbåtar hinner anpassas inför den kommande säsongen. Efterfrågan har varit stor och lagret av tankar börjar ta slut, ny leverans kommer till hösten.

- Om du har en Linjett som behöver uppdateras till nya lagen så kontakta oss eftersom det är lång leveranstid på tankarna avslutar Fredrik Svensson på Rosättra Båtvarv.

Publicerad: 2015-03-25

Din e-postadress:

Vad tycker du om artikeln?

-Mycket bra
-Bra
-Inte  bra

-För lång
-Lämplig
-För kort

-Följ upp


 

 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön