Börja Fiska

Succéprojektet Börja fiska startar på fredag runt om i landets sportfiskebutiker. 5 000 barn ges möjlighet att låna en fiskeutrustning under hela långa sommarlovet. De får också en rejäl samling andra bra saker och tips – till exempel ett fiskekort för mer än 500 vatten. Bakom satsningen står Abu Garcia, Sportfiskarna, Unga Sportfiskare, Sveaskog och en lång rad framsynta sportfiskebutiker från Ystad i söder till Kiruna i norr.

Börja Fiska och dess föregångare har försett mer än 60 000 barn med fiskespön under somrarna sedan 2006. Startpaketet med haspelspö och rulle ger nästa generation sportfiskare möjligheten till en kalasstart på sommarlovet med roligt fiske och friluftsliv.

– Sommarlovet är den perfekta tiden för att finna äventyret och glädjen med sportfiske. Varje sommar upplever tiotusentals tjejer och killar nya spännande äventyr med ett fiskespö i hand. Förutsättningarna för ett livslångt intresse och engagemang för livet under ytan börjar här, säger Sportfiskarnas generalsekreterare Anders Karlsson.

Varje år fiskar 2 miljoner svenskar, varav många är barn. Det gör fiske till en av Sveriges absolut mest populära fritidssysselsättningar. Men att ännu fler unga skulle kunna komma ut i naturen och prova på fiske under årets varma månader råder det ingen tvekan om. Det svenska fiskeredskapsföretaget Abu Garcia vill få fler barn och ungdomar att komma ner till vattenbrynet och fiska genom projektet.

– Vi vill stimulera både barn och föräldrar att få uppleva fiske, natur och friluftsliv. Vi vet att ett fiskeintresse som grundas i tidiga år ofta sitter igenom hela livet, säger företagets försäljningschef Olle Lidesjö.

Sommaren och dess fantastiska möjligheter för fiske närmar sig med stormsteg. Ta turen till en sportfiskebutik redan i veckan och säkra det perfekta kitet för ett upplevelserikt sommarlov ute vid ett vatten nära dig!

Under hela sommaren fram till den 15 augusti erbjuds barn och ungdomar upp till 16 år:

  • Lån av ett haspelset eller en inkapslad spinnutrustning från Abu Garcia
  • Gratis medlemskap i Sportfiskarna, vilket bland annat ger en personlig olycksfallsförsäkring och en prenumeration på förbundets medlemstidning Svenskt Fiske
  • En Börja Fiska-tidning med tips, trix och intervju med storfiskaren Markoolio
  • Ett fiskekort som gäller på Sveaskogs vatten och på Sportfiskarnas vatten i Göteborg och Stockholm – totalt 500 svenska vatten
  • En 32-sidig fiskehandbok
  • Sportfiskarnas film ”Fiska! Fiska! Fiska!”

För att utnyttja erbjudandet lämnar man 200 kronor i deposition och undertecknar ett låneavtal tillsammans med målsman.

En lista över alla butiker som erbjuder Börja Fiska finns på:

www.sportfiskarna.se/borjafiska

Fiske i Luleå skärgård

En fisketur på havet utanför Luleå kan bjuda på oanade upplevelser. I skärgården kan du få allt från gädda till laxöring på kroken. Skärgården bjuder dock på stora ytor vilket innebär att vattenstånd och väder kan inverka på fiskelyckan. Saknar man egen båt kan man utnyttja den turtrafik som trafikerar många av skärgårdens öar.

Det är fritt att fiska i skärgården om man håller sig utanför havsfiskegränsen. Det vill säga utanför Luleälvdals fiskevårdsområde - inom Luleå fiskevårdsområde krävs det fiskekort.

Publicerad: 2015-05-15

Din e-postadress:

Vad tycker du om artikeln?

-Mycket bra
-Bra
-Inte  bra

-För lång
-Lämplig
-För kort

-Följ upp


 

 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön