Eniro på Sjön över kvartsmiljonen

Eniro på Sjön är populär. Sedan lanseringen för drygt sex år sedan har Eniros sjöplaneringsapp laddats ner över 274 000 gånger. Vill man, kan man säga att Eniro på Sjön nu finns i 74 procent av samtliga Sveriges dagtursbåtar eller båtar med övernattningsmöjlighet.

Eniro på Sjön sjösattes första gången den 5 mars 2010 och har sedan dess laddats ner över 274 000 gånger. 211 000 av dessa har laddats ner i Sverige och 63 000 i Norge.

Bryter man ner statistiken ytterligare visar det sig att 247 000 eller 90 procent av nedladdningarna är av den kostnadsfria varianten av Eniro på Sjön, och 27 000 eller 10 procent är av betalversionen Eniro på Sjön Pro. Bara sedan AIS (Automatic Identification System) introducerades i Pro-versionen den 25 april i år, har betalversionen laddats ner över 3 700 gånger. Av Eniro på Sjön Pro finns i dagsläget 17 000 enheter i Sverige och 10 000 enheter i Norge.

Eniro på Sjön i 74 procent av Sveriges dagtursbåtar och båtar med övernattningsmöjlighet

Enligt Sweboat (Fakta om båtlivet i Sverige 2016), finns i nuläget cirka 754 000 fritidsbåtar i sjödugligt skick i Sverige. Av dessa är cirka 370 000 dagtursbåtar eller båtar med övernattningsmöjlighet. Men en enkel mattematikövning och lite god vilja kan man därmed säga att Eniro på Sjön nu finns i 74% av Sveriges dagtursbåtar eller båtar med övernattningsmöjlighet.

– Det är makalöst och något vi aldrig vågade hoppas på att Eniro på Sjön skulle nå en sådan framgång. Att tillhandahålla ett nyttoverktyg som detta som kan komma alla till del känns oerhört bra och går helt i linje med Eniros vision att bli symbolen för lokala upptäckter. Med eniro.se gör vi det på land och med Eniro på Sjön gör vi det till sjöss , säger Mattias Wedar chef för User & Customer Experience på Eniro.

Fakta om Eniro på Sjön

Eniro på Sjön finns för iOS (Apple) och Android (Google) och täcker hela den svenska kusten samt Gotland, Öland, Vänern, Vättern, Mälaren och Hjälmaren. I gratisversionen ingår: svenska och norska sjökort, GPS-positionering, kurspil, karta i färd- och nordriktning, satellitbilder, man överbord-funktion, väderprognos för sex och tjugofyra timmar (endast iOS) samt Eniros söktjänst integrerad med gästhamnar, naturhamnar, sjömackar, varv, övernattningsställen och restauranger med mera. Betalversionen av appen (Eniro på Sjön Pro) kostar 179 kronor i en engångssumma och innehåller utöver det som är inkluderat i gratisversionen: AIS (Automatic Identification System), Offline-kartor, rutter och waypoints, kurs, fart över grund och trippmätare.

Publicerad: 2016-06-07

Din e-postadress:

Vad tycker du om artikeln?

-Mycket bra
-Bra
-Inte  bra

-För lång
-Lämplig
-För kort

-Följ upp


 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön