Nästa färjeavgång i mobilen


Färjan Helena Elisabeth på väg till Holmön

Nu finns en app med tidtabeller för alla gula vägfärjor i Sverige som körs av Trafikverket Färjerederiet. Med appen installerad kan man med några klick se när färjorna avgår och planera sin resa i god tid. Bakom appen står befälhavaren på en av vägfärjorna som vill förenkla för färjetrafikanterna och förhoppningsvis minska hetskörningarna. Appen heter Tidtabellen och finns för iPhone.

I appen finns tidtabeller för 40 olika leder som alla körs i Trafikverket Färjerederiets regi. Genom öppet API har Färjerederiet gjort det möjligt att skapa en direkt koppling mellan appen och alla tidtabeller, så tabellerna är alltid uppdaterade. Att alltid ha färjetidtabellen tillgänglig i telefonen och kunna få fram avgångstiderna på några sekunder är ett exempel på nyttig teknik som förenklar vardagen för många, såväl öbor och sommargäster som besökande och yrkeschaufförer. I appen finns förutom tabellerna en kartfunktion som ger dig en vägbeskrivning och talar om hur lång tid det tar att köra till färjan från där du är.

Initiativtagare till appen är Carl Pike som är befälhavare på en av vägfärjorna. I samarbete med utvecklaren David Wahlberg har de utvecklat appen på sin lediga tid.

– Jag hoppas att appen ska hjälpa färjetrafikanterna att hitta tidtabellerna och kunna planera sin resa, så dem inte behöver hetsköra till färjan, säger Carl Pike.

Carl hoppas också att appen ska minska behovet av de tryckta papperstabeller som finns på varje färja, vilket sparar både pengar och vår miljö.

Idag finns appen till iPhone och utvecklingen för Android planeras just nu.

Publicerad: 2016-06-16

Din e-postadress:

Vad tycker du om artikeln?

-Mycket bra
-Bra
-Inte  bra

-För lång
-Lämplig
-För kort

-Följ upp


 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön