Nu går båtarna i vinterdvala

Hösten är här och med den går årets båtsäsong 2016 mot sitt slut. Nu skall båtarna upp från sjön och läggas i en lång vinterdvala. Så här långt har hösten varit varm och skön och fortfarande är många båtar kvar i sjön. När vi besökte NP Marin på Granudden i Luleå under tisdagen var Erik Jönsson och hans far Jan-Erik i full gång med båtupptagning.

Vi följde Claes Törnsten som var klar att ta upp sin segelbåt Stormy. Både Claes och Stormy är välkända i Luleå. Segelbåten är en 35 fots Sagitta ritad 1970 av Sparkman & Stephens. Hon sjösattes 1971 i Köpenhamn. Claes köpte båten i 1975 och har ägt och seglat henne i Bottenviken i över 40 år.


För Bottenviken.se berättar Claes att sommaren 2016 troligen var sista säsongen med Stormy eftersom båten är till salu. Efter 41 år avslutas en lång seglarkarriär med Stormy.

Claes har de senaste åren varit aktiv som navigationslärare genom ABF och har genom åren utbildat många båtmänniskor. Efter kursen har eleverna fått båtpraktik på Stormy, något som har varit mycket uppskattat.

Nu är det bara 8 månader kvar till sjösättningen igen…

Publicerad: 2016-09-21

Din e-postadress:

Vad tycker du om artikeln?

-Mycket bra
-Bra
-Inte  bra

-För lång
-Lämplig
-För kort

-Följ upp


 

 

[an error occurred while processing this directive]