Du är här: HEM | Artikelarkiv | Artikel
 
 

 
   

 

Luleå on ice – en familjedag i Södra hamn

Luleå on Ice

Lördag den fjärde mars bjuder Luleå kommun in till Luleå on ice. En familjefest i Södra hamn med ett brett utbud av aktiviteter för såväl stora som små.

Hundspann, curling, fatbike och pimpelfiske är bara ett urval av de aktiviteter som besökarna på Luleå on ice kan ta del av. Nytt för i år är ett ishinderbanelopp samt en lagtävling i snöbollskrig. Mat finns till försäljning och för de som vill tillaga egen mat finns flera grillplatser.

- En av Luleås unika fördelar är möjligheten att ta sig ut på isen direkt från centrum. Med Luleå on ice vill vi lyfta Luleå som vinterstad och bjuda in till ett evenemang som visar alla spännande vinteraktiviteter som finns att göra här, säger Leif Renholm, projektledare på Luleå kommun.

Under dagen lånar Sportoteket ut skidor, skridskor och annan utrustning. Nyfikna barn och vuxna kan inspektera en bandvagn och en stegbil som finns parkerade på Södra hamnplan och leksugna kan åka rutschkana i den populära snöborgen. Nere på isen spelar Luleå hockeys ungdomslag utomhusturneringen Winter Classic.

- Vi hoppas att Luleås vårvinter visar sig från sin bästa sida. Snö finns och vi har beställt sol och lagom många minusgrader, säger en hoppfull Leif Renholm.

Placeringen på Södra hamnplan möjliggör att eventet kan genomföras även om det skulle visa sig att isarna blir för blöta.

Luleå on ice startar med invigning klockan 11.00 och aktiviteterna pågår fram till klockan 15.00. Det är fri entré till eventet, några av aktiviteterna sker mot en kostnad men det mesta är gratis. Parkering i parkeringshusen Karpen, Shopping, Smedjan och Tjädern (gamla Åhléns) är gratis mellan 10.00–16.00 under lördagen.

Publicerad: 2017-03-02

 

 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön