Du är här: HEM | Artikelarkiv | Artikel
 
 

 
   

 

Jopikgården får ny hyresgäst

Sedan februari har Jopikgården på Hindersön stått tom. Men nu kliver Luleå Archipelago Adventures AB in i lokalerna efter årsskiftet. ”Vi är väldigt nöjda med att ha hittat drivna entreprenörer som verkligen vill utveckla turismen i skärgården”, säger Ove Forsberg, avdelningschef Kulturarv, skärgård och turism, Luleå kommun.

Jopikgården ägs av Luleå kommun och i nära ett års tid har sökandet efter en ny arrendator av gården pågått. I går skrevs avtalet under av kommunen och Luleå Archipelago Adventures AB.


Eric Schlemme och Susanne Törnlind.

Företaget är en sammanslutning av Luleå Adventure och Lapland Archipelago Adventures med fem delägare; Susanne Törnlind, Ann-Kristin Andersson, Eric Schlemme, Shane Doolin och Mauro Marchesoni. Idag anordnar företagen bland annat hundspannsturer, snöskovandringar, fatbiketurer, trädcamping, båtutflykter och kajakturer.  

– Vi kommer erbjuda skärgårdsupplevelser i form av boende, mat, aktiviteter och event. Vi vänder oss till turister såväl som Luleåbor och företag, säger Susanne Törnlind, delägare Luleå Archipelago Adventures AB 

– Vidare kommer vi att ha ett hållbarhetsperspektiv på allt från människor till aktiviteter och vi kommer att följa de sex "Leave no trace"-principerna. Så långt som möjligt ska vi även erbjuda närproducerade produkter, säger Susanne Törnlind.

Företagets vision med Jopikgården är att den om fem år ett självklart besöksmål för internationella turister, Luleåbor och företag. De vill på sikt även utveckla verksamheten med fler boendealternativ.

Publicerad: 2019-12-03

 

 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön