Use Google to translate. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bottenviken

4001 öar av Sveriges totalt 98 372 havsöar ligger i Bottenvikens skärgård dvs i de fem kustkommunerna Skellefteå, Piteå, Luleå, Kalix och Haparanda. Det är lätt att hitta sig ett alldeles eget smultronställe på någon av de många öarna och skären. Här är det undebart att luffa runt i båt blant tusentals öar. Båtliv i norrland.

Allt från karga skär till skogsbevuxna och bebodda öar. Det finns därför många spännande platser att besöka, och båtlivet är tack vare de goda förutsättningarna också omfattande här i norr.

 
Skellefteå skärgård Piteå skärgård Luleå Skärgård Kalix skärgård Haparanda skärgård
 
HEM / FARLEDSBESKRIVNING BJULÖKLUBB - HAPARANDA / ESTERSÖN - SAXSKÄRET
  • Saxskärsfjärden, Estersön på babord sida

ESTERSÖN - SAXSKÄRET

Du kan också komma in i Estersösundet från Saxskärsfjärden. Här krävs noggrann navigation eftersom farleden är smal, grund och rik på stenar. Gå in vid västmärket, du har nu två tavlor i ens på Uddskär rakt föröver. STOPP! Det är inte bara att köra rakt fram. Det kommer fler enslinjer.

När du ser en enstavla på babords sida på Långrevet så har du en ny ens linje i ungefär 140o mot Saxskäret.
När du kommer till den röda pricken har du en ny enslinje i aktern som visar fortsatt färd mot den gröna pricken i kurs ungefär 094o . Efter detta kan du hålla i mitten genom sundet för att komma ut på fjärden. Du åker runt Uddskäret och kommer till sydpricken som visar inloppet till Brändöskär. Passagen kan inte användas av båtar som kräver djupare vatten än 1,5 m.

 

Farledsbeskrivning
Bjuröklubb - Haparanda

Se också Distanstabeller för Bottenvikens skärgård-»

 

 
 
   
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgård. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

 

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

 

 

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

 

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 621 39 81