Use Google to translate. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bottenviken

4001 öar av Sveriges totalt 98 372 havsöar ligger i Bottenvikens skärgård dvs i de fem kustkommunerna Skellefteå, Piteå, Luleå, Kalix och Haparanda. Det är lätt att hitta sig ett alldeles eget smultronställe på någon av de många öarna och skären. Här är det undebart att luffa runt i båt blant tusentals öar. Båtliv i norrland.

Allt från karga skär till skogsbevuxna och bebodda öar. Det finns därför många spännande platser att besöka, och båtlivet är tack vare de goda förutsättningarna också omfattande här i norr.

 
Skellefteå skärgård Piteå skärgård Luleå Skärgård Kalix skärgård Haparanda skärgård
 
HEM / FARLEDSBESKRIVNING BJULÖKLUBB - HAPARANDA / KNIVÖRLEDEN
  • Fiskarna Stålarm på väg genom Knivörleden

KNIVÖRLEDEN

Går du mellan Knivören och Skagsudden ser du den prickade leden som inleds av två väderstrecksmärken, norr och väster om grundet. Gå in däremellan så finner du den prickade leden in med Hannosviken på styrbords sida.

När du passerar norr om grundpricken efter ledpassagen håll ca 080o mot kruthuset på Oxgrundet. Även här är leden utprickad av öborna och ligger på norra sidan av Oxgrundet. Följ prickningen och när den tar slut är det bara att följa enstavlorna som finns på den södra delen av inloppet.

Leden är väldigt grund varför båtar med ett djupgående på 1,5 m får problem.

 

Farledsbeskrivning
Bjuröklubb - Haparanda

Se också Distanstabeller för Bottenvikens skärgård-»

 

 
 
   
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgård. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

 

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

 

 

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

 

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 621 39 81