Use Google to translate. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bottenviken

4001 öar av Sveriges totalt 98 372 havsöar ligger i Bottenvikens skärgård dvs i de fem kustkommunerna Skellefteå, Piteå, Luleå, Kalix och Haparanda. Det är lätt att hitta sig ett alldeles eget smultronställe på någon av de många öarna och skären. Här är det undebart att luffa runt i båt blant tusentals öar. Båtliv i norrland.

Allt från karga skär till skogsbevuxna och bebodda öar. Det finns därför många spännande platser att besöka, och båtlivet är tack vare de goda förutsättningarna också omfattande här i norr.

 
Skellefteå skärgård Piteå skärgård Luleå Skärgård Kalix skärgård Haparanda skärgård
 
HEM / FARLEDSBESKRIVNING BJULÖKLUBB - HAPARANDA / SIKSUNDSLEDEN
  • Finsk båt på Bergöfjärden

SIKSUNDSLEDEN

Gå i kurs 044o över Bergöfjärden. Du har nu två tavlor i ens rakt föröver på Bergön. När du är vid den röda pricken vid Otyget ser du en röd prick längre fram. Innan du når denna prick har du en ny enslinje som du går efter, två tavlor i ens på Siksundsön.

Följ enslinjen förbi den gröna pricken i ungefär 0,3M, gör en mjuk sväng till styrbord och sätt kurs 048o . Håll denna kurs till du får en tavla och sten i ens i aktern. Följ enslinjen genom Siksundet mellan den röda och gröna pricken. Gör en mjuk styrbords sväng. Nu är du ute på huvudfarleden som passerar Töre Båtklubbs anläggning på styrbords sida.

 

Farledsbeskrivning
Bjuröklubb - Haparanda

Se också Distanstabeller för Bottenvikens skärgård-»

 

 
 
   
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgård. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

 

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

 

 

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

 

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 621 39 81