Use Google to translate. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bottenviken

4001 öar av Sveriges totalt 98 372 havsöar ligger i Bottenvikens skärgård dvs i de fem kustkommunerna Skellefteå, Piteå, Luleå, Kalix och Haparanda. Det är lätt att hitta sig ett alldeles eget smultronställe på någon av de många öarna och skären. Här är det undebart att luffa runt i båt blant tusentals öar. Båtliv i norrland.

Allt från karga skär till skogsbevuxna och bebodda öar. Det finns därför många spännande platser att besöka, och båtlivet är tack vare de goda förutsättningarna också omfattande här i norr.

 
Skellefteå skärgård Piteå skärgård Luleå Skärgård Kalix skärgård Haparanda skärgård
 
HEM / FARLEDSBESKRIVNING BJULÖKLUBB - HAPARANDA / TROLLERISUNDSLEDEN
  • Trollerisundet, Bockholmen

TROLLERISUNDSLEDEN

Trollerisundsleden När du kommer från Hindersöfjärden går du mot en rödvit prick med klot som topptecken (mitt i leden). Nu har du två tavlor i ens när du svänger till babord och går i kurs 080o i ungefär 0,4M.

Du är nu vid det andra prickparet (röd-grön prick ). Här svänger du styrbord i kurs 124o i ungefär 0,25M. Rakt föröver har du Sikörgrundets norra udde ens med Mjoöns nordostsida. Vid den röda pricken svänger du babord. Nu har du två tavlor i ens rakt föröver på Klemensskäret och två tavlor i ens i aktern på Långöns udde. Kör i kurs 069o i ungefär 0,95M. Gör en mjuk styrbords sväng efter att du passerat den gröna pricken på styrbords sida.

Du har nu två tavlor i ens i aktern på Bockholms udde. Följ enslinjen i kurs 138o i ungefär 0,45M. Här gör du en mjuk babords sväng och passerar sydmärket på babords sida.

 

Farledsbeskrivning
Bjuröklubb - Haparanda

Se också Distanstabeller för Bottenvikens skärgård-»

 

 
 
   
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgård. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

 

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

 

 

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

 

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 621 39 81