ETUSIVU / VIERAILUKOHDE / LIKSKÄR
 
 

LIKSKÄR
Kalix (Norra)

Inseglingsbeskrivning tillsammans med hänvisning enligt sjökort 412

Om du kommer från väster passerar du en röd prick (ungefär 0,1M) och kommer du från öster passerar du en grön prick med topptecken som står norr om Blackgrundet (ungefär 0,3M) sätter du kurs 164o in mot ön.
Det finns ingen hamn på Likskär.
Position 65o 38´,70N 23o 02´,40E

Kalix Likskär är ett gammalt fiskeläge och en vacker stenholme som är grunden i naturvårdsområdet med samma namn. Likskär är till liten del skobevuxen och har karaktären av rullstensås med markvegetation som har en rik flora, fauna samt ett rikt fågelliv. Öarna i större delen av naturvårdsområdet, vilka saknar trädvegetation, är goda häckningslokaler för bland annat tobisgrissla och skräntärna.

Det är förbjudet att under tiden 1 maj – 31 juli landstiga på eller varaktigt uppehålla sig närmare än 200 m från Ligogrunnan, Likskärsrevet, Splitterören, Olnisbrottet, Mellangrunds-botten med flera öar.

 

     
 
 
   
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

 

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

 

 

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

 

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92