Use Google to translate. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Du är här: HEM | Haparanda skärgård | Öar i Haparanda | Torne-Furö
Lat 65o 41 74 N Long 23o 58 44 E

 
Torne-Furö

Torne-Furö är en av Haparanda skärgårds populäraste utflyksmålen i skärgården. Den nord-östra udden är omgiven av utsökta badstränder.

När man besöker badstranden skall man väre uppmärksam - det blir plötsligt brådjupt och flera drukningsolycker har inträffat på ön.

Kommer ni från öster kan nu angöra direkt mot land även med stora båtar. Sundet mellan Torne-Furö och Välikari är inte farbart på grund av långgrund sandbank. Kommer ni från väster får ni ankra upp och gå iland med släpbåt. På norra udden finns eldplatser samt en raststuga som står öppen året om. Ved hittar ni i vedboden.

Torne-Furö består av öarna Torne-Furö samt Vassika. Vegetationen på Vassika består av lövbuskmark och skogen på Torne-Furö är mestadels gles och domineras av tallskog. Området har ett rikt fågelliv med arter som t ex fisktärna, silvertärna, spillkråka, tretåig hackspett, sparvuggla, pärluggla och orre. Torne-Furö ingår också i EU:s ekologiska nätverk av skyddade områden.

   

 

 
Ö- och hamnservice
Sopmaja          
 

Gästhamnen:

Kommer ni från öster kan nu angöra direkt mot land även med stora båtar. Sundet mellan Torne-Furö och Välikari är inte farbart på grund av långgrund sandbank. Kommer ni från väster får ni ankra upp och gå iland med släpbåt.

 

 
 
   
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgård. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

 

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

 

 

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

 

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 621 39 81