Use Google to translate. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Du är här: HEM | Kalix skärgård | Öar i Kalix | Berghamn
Lat 65o 40 55 N Long 23o 00,00 E

 
Berghamn

Berghamn är inte stor men väl värd ett besök. Här finns nämligen några spännande grottor som för dig tillbaks i tiden. Ön berstår av varierande natur så som berg, myrmark och skog. Det finns en vandringsled som går tvärs över ön. När man följer leden passerar man grottorna som finns uppe på berget. Dessa är väl värt ett besök. Uppe på berget ska man stanna till på platån och beundra den vackra utsikten. Där kan du se Likskär, Renskär, Getskär, Rånön samt Hastaskäret. Berget har även en nedsäkning mitt på platån som gör att du kan hitta lä fast du är högst uppe på ett berg. På den norra sidan av ön finns en 200 m lång sandstrand som lämpar sig väl för bad.

Något du inte heller får missa när du besöker Berghamn är att smaka på vattnet som finns i kallkällan. Den ligger brevid sandstranden och har ett klart, friskt vatten.

Berghamn har fullt djup i de båda vikarna som vetter mot norr, möjligtvis är den med sandstrand nedan för berget att föredra.

   

 
Ö- och hamnservice
           
 

Gästhamnen:

Som namnet avslöjar finns det ett berg här, 42 meter högt. Här finns ingen hamn men det går att lägga till mot sandstranden på norra sidan av ön om du inte har en för djupgående båt.

 

 
 
   
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgård. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

 

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

 

 

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

 

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 621 39 81