Lat 65o 45 85 N Long 22o 45 60 E

 
Bergön

Bergön i Kalix skärgård har tre hamnar. På den norra sidan: Gårdsviken, Kohamn (egen sida) och Harabolaviken. Här har Töre båtklubb sin anläggning, de sköter också om Kalix kommuns två anläggningar. Här finns tillgång till grillplats, bastu och utedass. Mer information hittar du under Töre Båtklubbs hemsida.

Gårdsviken:

Där har Töre båtklubb sin anläggning. Här får du tillgång till grillplats, bastu samt utedass. Storstugan står öppen under säsongen och vill du kan du boka gäststugan för övernattning.
Under våren 2007 invigdes den sexkantiga bastun som av många anses vara den bästa i skärgården. Klicka på bilden för större bild.

Harabolviken:

Detta är den andra av kommunens anläggningar på ön, även denna sköts om av Töre båtklubb. Inseglingen kan vara svår, var därför väldigt försiktig om du inte har varit här tidigare. Du hittar inloppet till höger om leden som går in till Kohamn. Se upp för undervattensstenar. Vattendjupet är ca 1 m så större och med djupgående båtar kan inte angöra här.

Service:
Här finns flytbrygga, utedass samt grillplats med ved.

Brändavan:

Har en lång vik som består av lera. Den inre delen har endast 0,9 m vattendjup. Terrängen består av gles barrskog. Under förutsättning att man kan gå längre in i viken får man lä från alla vindar. I vikens sydriktning finns ytterligare en liten specialvik som ger gott lä.

Holsterviken:

Styr upp på stranden längst in mot SSO där har du lä för både sjö och vind. Blir du liggande här under en sydligvind kan du ta en promenad till Kohamn som ligger nära.

    Bilder från ön
         
         
   
         
   
         
   
         
 
 

 
 

Ö- och hamnservice
Törrtoa Sopmaja Bastu Strövstigar Uthyrningsstuga  
 

Gästhamnen:

Flytbryggor, utedass, bastu och grillplatser med ved samt uthyrningsstuga.
Soprum för avlämning av sopor finns i Kohamn ca 300m.

3-6 meters djup kring alla bryggor.

Kontaktperson och ordförande för
Töre Båtklubb:
Örjan Stenudd
073-181 14 59
kusthuset@gmail.com