Pris och Bokning
Du kan boka stugan i upp till fem dagar. Du faktureras totalkostnaden för din vistelse, eventuella kostnader för utebliven städning eller skadegörelse kan tillkomma.

Vid utebliven städning och diskning debiteras för närvarande 1 000 kronor utöver hyresbeloppet.
Högsäsong (12 juni-23 augusti)
800 kronor per natt.
Lågsäsong
600 kronor per natt.

Stugan kan bokas hela året.

Så får du tag på nycklarna!
Nycklar hämtas senast klockan 16.00 ankomstdagen från Kalix kommuns Infocenter. Om du kommer med båt eller skoter och inte har möjlighet att ta dig till Infocenter kontaktar du i stället Kalix kommuns fritids- och kulturchef, som ser till du får nyckeln på en smidigt sätt:

Karl-Göran Lindbäck
070-626 54 87
karl-goran.lindback@kalix.se

Stugan ska lämnas senast 12.00 avresedagen, och nyckeln lämnas tillbaka senast samma dag. Kvällstid går det bra att lägga nycklarna i den stora postlådan utanför entrén till Kalix kommunförvaltning.

För information, skadeanmälan och klagomål
Under kontorstid (08-16) kontaktar du Kalix kommuns infocenter:
0923-652 00, infocenter@kalix.se
Under kvällar och helger:
070-626 54 87 alternativt
072-247 96 20

 

Boka stuga på Getskär/Renskär

Getskär/Renskär ingår i Likskärs naturreservat. I Getskärsviken finns en stenpir med skepparbrygga, en flytbrygga på 21 meter samt en handikappvänlig spångad gång fram till stranden. Södra delen av viken består av en fin sandstrand.

Från sandstranden rekommenderas en promenad efter stigen till fiskeläget på öns sydsida, längs vägen kan besökare även stanna till vid en gammal labyrint. I stället för att fortsätta fram till fiskeläget, kan du välja att ströva på stigen som viker av till höger längs med stenåsen. Denna leder dig runt Getskär/Renskär, och du som går runt hela ön får uppleva en förtrollande och variationsrik natur. Rödmarkerade träd märker ut vägen.

Stuga att hyra
Kalix kommun har byggt en fyrbäddsstuga på Getskär/Renskär som hyrs ut från och med sommaren 2015.


Vedboden mellan bastun och stugan.

Stugan ligger nära gästhamnen, med ett djup på tre meter vid den yttersta delen av bryggan. Från bryggan leder en handikappvänlig spång till stugan. Stugan ligger cirka tio meter från vattnet.


Förråd och stuga

Stugan är bland annat utrustad med gasolspis, gasolkylskåp och kamin. Ved finns i vedbod nära stugan. I anslutning till byggnaden finns dessutom en vedeldad bastu samt två torrtoaletter, varav en är handikappanpassad. I stugan finns sängar med täcken och filtar, bord, stolar samt köksutrustning. Solpaneler ger stugan viss belysning.


Omklädningsrum utanför bastun.

Insegling
Getskärsviken angör du från den stora farleden när du kommer från söder eller från öster. När du befinner dig vid Getskärsstenens stång svänger du styrbord eller babord beroende från vilket håll du kommer. Inloppet ligger ungefär 400 meter från farleden. Vid insegling håll cirka 10 meter från södra landets stenstrand. Hamnen i Getskärsviken ger ett gott skydd mot alla vindar förutom ostliga. Vid hård ostlig vind rekommenderas i stället den norra delen av viken som har djupare vatten.

Historik
På den sydostligaste delen av ön ligger ett litet genuint fiskeläge från slutet av 1700-talet, här finns också lämningar efter ett skärgårdskapell som byggdes under samma århundrade.
Renskär var tidigt en viktig samlingspunkt för fiskare och säljägare. Det ser man genom spår av enkla bostäder, som sannolikt byggdes när öarna bara var småskär. Grunder efter senare fiskarstugor och stenrösen för de ställningar där näten torkades finns också lämnade.
På Getskär/Renskär finns labyrinter byggda av block, varför dessa byggdes vet man inte men kanske kan det ha varit för att blidka gudarna och få fiskelycka. Mönstren på de labyrinter som finns på öarna i Kalix skärgård liknar det som lades i Sydeuropa.

 

 

 
 
  HITTA SNABBT:
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgårdar. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 52 195 92

 
HEM RESMÅL: KARTA BOENDE BÅTLIV: WEBB-TV ARTIKEL ARKIV VINTER OM OSS
    Haparanda   Bottenviken       Kunskap       2000 - 2017        
    Kalix           Distans                
    Luleå           Båtklubbar                
    Piteå           Maringuiden                
    Skellefteå           Aktiviteter                
    Finland                            
    Ratan                            
    Holmön