Use Google to translate. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Du är här: HEM | Luleå skärgård | Öar i Luleå | Sigfridsön
Lat 65o 42,43 N Long 22o 25,36 E

 
Sigfridsön

Sigfridsöns stränder är blöta och vassrika och på många ställen belamrade av stora stenblock, vilket gör ön svårtillgänglig. Ön saknar prägel av skärgårdsmiljö och lignar mer en skog utkastad i havet. Några få antal stugor finns på ön.

Ön har fått sitt namn av mansnamnet Sigurd. Någon fast bebyggelse har veterligt inte förekommit på ön. Den har använts som bete för Brändö bys får, getter och kor förr i världen. En betydande säljakt har förr bedrivits vid ön. Den har ända till våra dagar varit känd för detta. På några kartor från 1700-talets början har ön kallats Strömsön. När ön fått sitt nuvarande namn är okänt, men på en karta från 1757 stavas öns namn som idag.

Sankt Sigfrid var under medeltiden Sveriges apostel eftersom han döpt Olof Skötkonung, Sveriges förste kristne kung, vid Husaby källa vid Kinnekulle i Västergötland år 1008.

Uttalas på lule-dialekt 'sifrisói'.

   

 

 
Ö- och hamnservice
             
 

Gästhamnen:

 

 

 
 
   
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgård. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

 

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

 

 

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

 

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 621 39 81