Use Google to translate. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Du är här: HEM | Piteå skärgård | Hamnar i Piteå | Jävre
Lat 65o 12,94 N Long 21o 32,48E

 
Jävre hamnförening

Hamnen har ett väl synligt fyrtornsmonument som tidigare var Skags fyr och som byggdes en liten bit från Jävre i Sandholmen. I Sandholmen byggdes flera betongfyrar som fortfarande står ute i vår skärgård.

Inseglingen till hamnen är prickad och har blivit bredare tack vare ett fint muddringsjobb som har dragit in strandlinjen med 40 meter.
Mycket fin nyupprustad och djup båthamn med färskvatten ute på bryggorna, eluttag vid bryggorna, 60 båtplatser, ett antal gästplatser, bra skydd för alla tänkbara vindar och en sjösättningsramp.

Toaletten är mycket fräsch med bl.a. sin rostfria toalettinredning. Det finns en även en separat pissoar, sopstation i samma byggnad och flera fina matplatser utanför.

100 meter från hamnen finns en bensinstation med kiosk, café och matvarubutik som håller samma priser som vanliga matvarubutiker, samt är ombud för Systembolaget och Apoteket. Den har en liten kopia av Skags fyr på taket.

I oktober 2006 står på 100 meters avstånd från hamnen en nybyggd restaurang klar att ta emot sina gäster.
250 meter från hamnen finns på somrarna finns en turistinformationen Entré Jävre. 2003 restaurerades byggnaden som är i en futuristisk stil, ytterst smakfullt och återställdes till dess ursprungliga 60-tals stil.
Hela området i hamnens närhet är mycket smakfullt iordningställt med vatten, en liten badstrand, handigkappvänliga gångbanor och fina grönområden.
Det finns en ”arkeologstig” till gravfälten ovanför byn och de fina Jävrebodarna.

    Bilder från hamnen
         
         
   
         
   
         

 

 
Hamnservice
Sjösättningsramp Sopmaja El Färskvatten WC Drivmedel Gasol
Cafe Restaurang Livs        
 

Hamnen:

Hamnplatser: 60, förtöjning: Y-bom

Hamnservice: Sjösättningsramp,
sophantering, el


Här finns en väl skyddad hamn vid alla sorters vindar. Ett antal gästplatser finns. Inseglingen till hamnen är prickad och har blivit bredare tack vare ett fint muddringsjobb som har dragit in strandlinjen med 40 meter. ca 100 m till ICA E-fyren och Jävre Turistbyrå.

 

 
 
   
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgård. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

 

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

 

 

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

 

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 621 39 81