Use Google to translate. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Du är här: HEM | Piteå skärgård | Hamnar i Piteå | Strömnäs
Lat 65o 19,04 N Long 21o 29,71 E

 

Strömnäs småbåtshamn

Hamnbassängen/Strömnäshamnen nedanför Stadshuset är en del av Norra Hamn. Här finns 10 st gästplatser. Hamnen ligger väl skyddad från alla vindar och är djup, dess ända begränsning är kraftledningarnas frigångshöjd på 10 meter.

Den har 70 båtplatser, gästhamn, el, vatten, sopstation och toalett.
100 meter från Strömnäs Småbåtshamn ligger Norra Småbåtshamnen.

Strömnäs Småbåtshamn är hemmahamn för sjöräddningsselskapets räddningsbåt i Piteå. Den är bemannad av ett 20-tal personer som ligger i beredskap 24 timmar per dygn under båtsäsongen.

2006-06-19 Invigning av Piteås sjöräddningsstation

Det krävdes tre försök, två flaskor champagne och en yxa när Piteås sjöräddningsbåt skulle döpas i samband med invigningen av Piteås sjöräddningsstation…

- Efter 17 års drömmar, lobbying, personligt engagemang, fantastiskt stöd från SSRS huvudkontor, stöd från båtklubbar och förbund, glada tillrop från vänner och bekanta, ekonomiskt stöd från lokala sponsorer och framförallt tack vare en entusiastisk och duktig besättning med förstående familjer var det äntligen dags för invigning. (Sten Olsson)

En hel del folk slöt upp på måndagen för att vara med om denna speciella händelse. Stämningen var på topp och publiken förväntansfull när båtens gudmor, kommunchefen Helen Röckner, svingade champagneflaskan mot relingen. Dock så visade det sig att champagneflaskor kan vara svåra att krossa, speciellt vid fartygsdop.

Vid första kastet studsade flaska mot relingen utan att gå sönder. Vid nästa försök tog kommunchefen i än mer. Men vad hände? Jo, flaskan studsade på nytt mot relingen och gjorde en pendlande rörelse varpå bandet som den var fäst i lossande och buteljen hamnade i vattnet för att sakta sjunka mot botten.

En hel del skratt ljöd igenom luften….Vad skulle hända nu? Som tur var så var Sten Olsson förberedd på detta. Han hämtade kvickt en ny flaska champagne och proceduren kunde fortsätta. Denna gång utrustades för säkerhetsskull kommunchefen med en yxa.

Dopet genomfördes med bravur och vi är stolta att presentera det nya namnet på båten, Rescue Sparbanken Nord, som även är namnet på vår huvudsponsor.

    Bilder från hamnen
         
         
   
         

 

 
Hamnservice
Sjösättningsramp Sopmaja El Färskvatten      
 

Hamnen:

Hamnplatser: 70, förtöjning: Y-bom

Hamnservice: Gästhamn, el, vatten, sopstation och toalett.

 

 
 
   
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgård. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

 

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

 

 

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

 

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 621 39 81