Use Google to translate. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Du är här: HEM | Piteå skärgård | Öar i Piteå | Mellerstön
Lat 65o 23,33 N Long 21 79,33 E

 
Mellerstön (Stensbergsviken)

Att få lön för mödan, mycket i livet handlar om det. Sällan kommer lönen så snabbt som när man är ute och plockar bär. Sätt dig ner, vila, och smaka på den skörd du skrapat ihop. Det är något visst med den känslan. Addera känslan av skärgård och plötsligt befinner du dig på Mellerstön. På ön finns bra förutsättningar till bär- och svampplockning.

Mellerstön fungerar också, tack vare sin betongbrygga, som en bra mellanlandning för större segel- och motorbåtar på genomresa. Ön är en populär anhalt för seglare och större motorbåtar på genomresa.

Titta gärna förbi Mellerstön i sommar, plocka bär, svamp eller bara njut. Men se upp för den lite luriga nordanvinden.
I betongbrygga med plats för 15 båtar finns i viken som ger gott skydd för alla vindar utom nordvästliga. Djupet i viken är ca 5 meter och vid bryggan ca 2,5. Botten består av lera.

    Uthyrningstuga på Mellerstön

På Mellerstön kan du hyra en genuin fiskestuga med plats för upp till 5 personer (4 bäddar + extra madrass). Stugan är utrustad med vedkamin, gasolplattor, gasolkyl, matlagningskärl, talrikar och bestick, täcken och kuddar. Ta med eget dricksvatten och sänglinne. (kan bokas av Guide Natura). Stugan har även en fin altan med grill, samt vedbod och torrtoalett. Bastu vid båtbryggan. En roddbåt ingår i stughyran.

Stuga

Ant bädd.

Pris/dygn

Mellersön

4 st

650:-

 

 
Ö- och hamnservice
Grillplats Bastu Toalett        
 

Gästhamnen:

Betongbrygga med plats för 15 båtar.

Hamndjup:
Djupet i viken är ca 5 meter och vid bryggan ca 2,5. Botten består av lera.


Artiklar:

I elfte timmen

Ibland får jag en nästan desperat känsla av att vi seglar i elfte timmen. Som när Egil och jag kommer seglande för att träffa Karl Axel Stenberg, 86-årig fiskare på Mellerstön i Piteå skärgård.

Vi har seglat norrut i många timmar och kommer in i Piteå skärgård söderifrån. Ljuset faller snabbt. Vi tar ner seglen och kör sakta för motor och navigerar med instrumenten. Vi svänger runt Mellerstöns norra udde och in i viken där Karl Axel har sin fiskarstuga.

Läs mer här-»


Nyheter 2011:

Spångat till uthyrningsstugan, bastun flyttad närmare vattnet, verandor byggda på bastu och stuga. Belysning via solcell i uthyrningsstugan.

 

 
 
   
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgård. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

 

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

 

 

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

 

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 621 39 81