Use Google to translate. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Du är här: HEM | Piteå skärgård | Öar i Piteå | Vargön
Lat 65o 16,99 N Long 21o 45,16 E

 
Vargön

En stor grön ö. Så beskriver man kanske Vargön enklast. Men det räcker inte riktigt, här finns mycket mer. Till exempel den gamla fiskestugan som hålls öppen för övernattning.

Öns populäraste besöksmål är naturreservatet Koskäret och Koskärshalsen. Där rekommenderar vi en lugn och stillsam promenad i skogen. Efter avklarad promenad föreslår vi ett besök till den långgrunda sandstranden som lämpar sig ypperligt för er som trivs bäst med att bara bada vaderna, men lugn, vill man doppa huvudet också finns det vatten så det räcker.

Inom naturvårdsområdet har skogsvårdsstyrelsen iordningsställt en bryggplats, raststuga, rastplatser, torrtoalett, grillplats samt en markerad upp en strövstig.

Per-Stålsviken med den lilla Hällskäret är ett annat mycket omtyckt omtyckt utflyksmål på ön. Viken är uppskattad av båtfolket för sitt vindskyddade läge och de fina badmöjligheterna. Inre delen av viken med den lilla ön Hällskäret är relativt grunt, ca 1 m, men det går bra att med större båtar ankra i yttre viken som har ett vattendjup mellan 2-6 meter. Viken ger skydd för alla vindar.

    Uthyrningsstuga på Vargön

På Vargön, i Koskärets naturreservat finns två 4-bäddsstugor, med plats för 5-6 personer (med extrasäng). Stugorna är utrustade med gasolplattor och gasolkyl, vedkamin, matlagningskärl, talrikar och bestick, täcken och kuddar. Ta med eget dricksvatten och sänglinne (kan hyras av Guide Natura). Vid stugorna finns eldplats, roddbåt, vedbod och torrtoalett, och vid bryggan bastu. På ön finns fina vandringsstigar, eldplatser, värmestuga och sandstrand.

Stuga

Ant bädd.

Pris/dygn

Vargön 1 och 2

4 st

750:-

 

 
Ö- och hamnservice
Grillplats Toalett Sopmaja Turbåt Uthyrningsstugor    
 

Gästhamnen:

Inre delen av viken med den lilla ön Hällskäret är relativt grunt, ca 1 m, men det går bra att med större båtar ankra i yttre viken som har ett vattendjup mellan 2-6 meter. Viken ger skydd för alla vindar.


Nyheter 2011:

Koskäret; Nytt dass vid stugorna, vassen är klippt en gång, belysning i stugorna via
solcell installerad, förbereder arbetet med att återställa sandstranden.

 

 
 
   
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgård. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

 

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

 

 

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

 

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 621 39 81