Use Google to translate. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Du är här: HEM | Skellefteå skärgård | Hamnar i Skellefteå | Bureå
Lat 64o 37,04 N Long 21o 23,20 E

 
Bureå båthamn

Här ligger Bureå Båtsällskaps välskyddade hemmahamn "Geten". Bureå Båtsällskap (BBS) bildades 1980 och har idag cirka 400 medlemmar. Samhällsservice finns i Bureå ca 2 km från hamnen.

I hamnen får du låna cyklar om du vill in till samhället eller på en liten utflykt. Klubbstugan med serviceutrymmen innehållande 2 fina toaletter varav en är handikappanpassad. Här finns också dusch, bastu, tvättmaskin och telefon. Klubblokalet har också ett kök som är tillgänglig under dagtid.

Bureå Båtsällskaps klubbstuga som även fungerar som servicebyggnad för gästande båtturister.

Tillgång till latrintömning nära klubbstugan.

Insegling:

Följ enslinjen Bureå Övre & Nedre. Runda Pommerpricken och styr in på enslinjen Tvl & Fläck på Björkön. Därefter in på linjen Bureå Övre & Tvl på långa piren. Följ parallellt med stranden in genom pirhålet. Sedan leder två tavlor på Geten förbi det grundflak som finns mitt i hamnbassängen. Leden från Pommerpricken in till pirhålet är klarramat till 3 meter, därefter är ramat till 2 meter.

Klicka för karta-»

Om Bureå

I Bureå anlades en av de första salusågarna i Västerbotten. Det var den finbladiga vattensågen, som år 1796 anlades vid Strömsholm i Bureälven. Med tiden flyttades sågningen ner till Skäret där det också har varit ett träsliperi. Sågen lades ner 1972 och träsliperiet 1992. Verksamheten pågick i nära 200 år.
Ett arbetslivsmuseum över denna epok är uppbyggt i f d kontorsbyggnaden på Industrivägen 51 i Bureå. Under åren 1914-1966 var Bureå egen kommun och ingår därefter i Skellefteå kommun.

 

    Bilder från hamnen
         
         
   
         
   
         

 

 
Hamnservice (klicka för bild)
Sjösättningsramp Sopmaja El Färskvatten Dusch Bastu Tvättmaskin
Grillplats Mastkran Upplevelsesstig WC      
 

Hamnen:

Hamnplatser: 90, förtöjning: boj
Hamndjup:  2 m

Hamnservice: 6 gästplatser, latrintömning, sjösättningsramp, sophantering, el, vatten, dusch, wc, tvättmaskin, mastkran, bastu.

Vid frågor om vår båthamn eller önskemål om att hyra vår klubbstuga:

Kontakta oss via vår Jourtelefon på
076-770 45 47.


Länkar:

 

 
 
   
         

Välkommen till Bottenviken.se
Vi hjälper dig med att hitta besöksmål, boende och aktiviteter i Bottenvikens skärgård. Sidan startades i februari 2000. Under Bottenviken.se hittar du tusentals sidor med information, artiklar och videoreportage från hela Bottenviken.

 

BOTTENVIKEN I SOCIALA MEDIER:

Bottenviken på Facebook
Bottenviken på YouTube

 

 

  NYHETSBREV

Vill ni veta vad som händer i skärgården?
Anmäl er till vårt nyhetsbrev nedan.

 

KONTAKT:
Alf-Arne Harjo
info@bottenviken.se
Telefon 070 621 39 81